Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης για τη διαχείριση της πανδημίας, τους εμβολιασμούς, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με την κυρία Βόζενμπεργκ, οι εικόνες που παρατηρούνται στην αγορά μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ανησυχητικές. Όμως η αγορά άνοιξε για να υπηρετήσεις τις ανάγκες της οικονομίας. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να επιστρατεύσουμε την υπευθυνότητά μας έτσι ώστε να μην προκύψει εξάπλωση του ιού με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Σε επίπεδο μέσου όρου κρατών της Ευρώπης είμαστε σε πολύ καλή θέση», είπε σχετικά.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως δεν επιτρέποντα αστοχίες, παραλείψεις και λάθη. «Τώρα που γίνονται τα δειλά βήματα για να ανοίξει η αγορά θα έπρεπε να υπάρχουν όλες οι αναγκαίες πρόνοιες ώστε να μην ξανά υπάρξει νέο φούντωμα της πανδημίας», τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως η εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση αναφορικά με τους εμβολιασμούς κλονίζεται, καθώς το πρόγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση δε θα πετύχει τους στόχους του. «Χρειάζεται ένα αποκεντρωμένο σχέδιο για τους εμβολιασμούς», συμπλήρωσε.

Ακόμα, θεωρεί πολιτικά επιβλαβές το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρωτοστατήσει σε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση στην πατέντα προκειμένου τα εργοστάσια που είναι ικανά να παράξουν εμβόλια, να το κάνουν.

Αναφορικά με την οικονομία, υποστήριξε ότι όταν το κράτος δεν παρεμβαίνει στηρίζοντας με συγκεκριμένα μέτρα επιχειρήσεις και εργαζομένους, αυτή η ύφεση θα είναι πιο βίαιη και σε βάθος.

Μίλησε ακόμα για τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόθεση ψήφου και υποστήριξε πως υπάρχει μια 40-50% υποχώρηση της εμπιστοσύνης του κόσμου απέναντι στη κυβέρνηση σε σχέση με την ικανότητά της να διαχειρίζεται τα θέματα της πανδημίας και της οικονομίας. «Καθώς θα προχωράμε και θα αναδεικνύεται η αποτυχία της κυβέρνησης, θα υπάρξει και η αντανάκλαση στο πολιτικό επίπεδο», σχολίασε.

Απαντώντας η κυρία Βόζενμπεργκ, υποστήριξε ότι οι καθυστερήσεις στα εμβόλια δεν οφείλονται στην κυβέρνηση, αλλά στις φαρμακευτικές

Για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έπρεπε να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πως η κόκκινη γραμμή είναι μία και αφορά στον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών.

Από το MEGA Σαββατοκύριακο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook