Σε ανακοινώσεις για την κατάργηση του υποχρεωτικού sms και τις μετακινήσεις μετά το άνοιγμα της εστίασης θα προχωρήσει σήμερα Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στις 6 το απόγευμα παρουσά του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και των Βάνας Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Χαρδαλιάς πρόκειται να ανακοινώνει την κατάργηση του υποχρεωτικού SMS για τις μετακινήσεις μετά το άνοιγμα της εστίασης, δηλαδή από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου.

Επιπλέον αναμένεται να ανακοινώσει την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από την ίδια μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται για μετάβαση σε κομμωτήριο ή σε εμπορικό κατάστημα, ενώ «ελεύθερες» παραμένουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Να σημειωθεί πως με το άνοιγμα της εστίασης, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, δεν θα γίνεται χρήση του SMS στο 13033.

«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης του SMS. Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αν και δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για κατάργηση του SMS, θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες εάν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Ο υπουργός σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην γίνεται χρήση των SMS με το άνοιγμα του τουρισμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook