«Σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων ενίσχυσης αλλά και Ξένων Γλωσσών», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με την εστίαση, τόνισε ότι «όταν κλείσαμε δεν είχαμε ούτε τα εμβόλια, ούτε τα self test», ενώ τώρα μπορούμε και ανοίγουμε την οικονομία.

Για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο κ. Γεωργιάδης τόνισε υπάρχει μια επιφύλαξη, ωστόσο, σημείωσε ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών όπου θα συζητηθεί το άνοιγμα τους, καθώς και των φροντιστηρίων.

Για τα γυμναστήρια είπε πως υπάρχει συζήτηση με τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς όπως είπε, «πολλοί λένε ότι πάμε να τους ανοίξουμε την ώρα που δεν έχουν πελάτες λόγω καλοκαιριού».

Για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Για την εστίαση είπε ότι «μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης» και μέχρι τότε ισχύει το sms για μετακίνηση στην εστίαση.

Σχετικά με τους ημιυπαίθριους χώρους στην εστίαση είπε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν για τον μήνα Μάιο. «Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο θα χαλαρώνουν οι περιορισμοί», σημείωσε.

Για τα προγράμματα «Γέφυρα» είπε ότι «έχουν σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», ενώ ανέφερε ότι τα μειωμένα ενοίκια θα μείνουν και τον Μάιο και εξετάζεται το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια και τον Ιούνιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook