Η απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων: «Ήταν αλυσιτελές αυτό που είχε πει»

«Ο Πρωθυπουργός είχε θέσει από τον Απρίλιο του 2020 το θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων με συνέντευξη στην FAZ», δήλωσε ο Γιώργος Γραπετρίτης, αναφορικά με την χθεσινή πρόταση Μπάιντεν.
Ο υπουργός Επικρατείας είπε στον ΣΚΑΙ ότι «αυτό που είχε πει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας – και ήταν αλυσιτελές – ήταν να απελευθερωθεί η πατέντα των εμβολίων και να ανοίξουν γραμμές παράγωγης τους στην Ελλάδα κάτι που δεν μπορούσε να υποστηρίξει η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία όπως προέκυψε από την διαβούλευση που κάναμε».
Συμφωνά με τον κ. Γεραπετρίτη, «οι εταιρείες έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην ερευνά και ανάπτυξη των εμβολίων. Όμως και για λογούς οικουμενικής αλληλεγγύης θα πρέπει να υπάρχουν παραχωρήσεις εκ μέρους αυτών των εταιρειών, για την παράγωγη εμβολίων από άλλες εταιρίες».
Η ανάρτηση Τσίπρα
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση:
«Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.
Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο.
Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.
Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη».
Ολες οι Ειδήσεις
- Αλύγιστος στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός, κλώτσησε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός!
- Super League: Ο Λεβαδειακός διέλυσε 4-0 τον ΟΦΗ με τους εννέα παίκτες
- ΑΕΛ – ΑΕΚ 1-1: «Στοπ» στην Ένωση με ισοπαλία στη Λάρισα
- Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πάνω από 44.000 επέλεξαν διαδρομές από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί στην Αθήνα
- Δέσποινα Βανδή: Εντυπωσιακή στο Βεάκειο – Δίπλα της Μελίνα & Μπισμπίκης (βίντεο)
- Μαίρη Βιτινάρος: Φωτογραφίες και βίντεο από τις διακοπές της στο Κάπρι
- Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνώρισαν επίσημα το παλαιστινιακό κράτος – Καταδικάζει το Ισραήλ
- Πάνος Ρούτσι – Μαρία Καρυστιανού «Θα μένουμε εδώ μέχρι να δεχθούν την εκταφή» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook