Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής

Kριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κακοποιητή της Δημοκρατίας» και ζήτησε όπως αναφερθεί πρώτα στη «συνεπιμέλεια της Δημοκρατίας» προτού περάσει στο κυρίως θέμα της συζήτησης.

«Χρησιμοποιώ αυτό τον όρο γιατί υποθέτω συμφωνείτε ότι πρέπει να αποτελεί μέλημα όλων μας η Δημοκρατία. Της κυβέρνησης, των κομμάτων, των κοινωνικών οργανώσεων, της κοινωνίας των πολιτών. Η Δημοκρατία είναι κοινή μας υπόθεση» πρόσθεσε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας «αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, συστηματικά και απροσχημάτιστα, είναι ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αναδειχτεί συνειδητά σε κακοποιητή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της ίδιας δημοκρατικής λειτουργίας».

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, αποτελεί «κακοποίηση της Δημοκρατίας ο τρόπος με τον οποίο εδώ και μήνες η Βουλή, με απόλυτη ευθύνη του πρωθυπουργού, με εντολές του πρωθυπουργού ασκεί τις συνταγματικές της εξουσίες» και έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για πρωτοφανείς ονομαστικές ψηφοφορίες.

Ομιλία στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια

Oμιλία στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου». #Βουλη #Vouli #Συνεπιμέλεια

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, May 20, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook