Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την ασφάλεια των κατοίκων στις τουριστικές περιοχές μίλησς ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στο MEGA για το πώς θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια κατοίκων και τουριστών στους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας, ο κ. Πέτσας είπε ότι «Είναι πάντα στο σχεδιασμό και το εργαλείο των τοπικών lockdown. Θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι όλων των νησιών μέχρι τέλος Ιουνίου, επομένως θα έχουμε ένα ισχυρό τείχος προστασίας σε όλα τα νησιά. Για τους επισκέπτες θα έχουμε το PLF, τα τεστ, αλλά και το πράσινο πιστοποιητικό που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Σε κάθε στάδιο της πανδημίας ήμασταν εκεί για να συνδράμουμε όσους πλήττονταν, είτε εργαζόμενους είτε επιχειρήσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η έκτακτη κατάσταση. Το πρόβλημα ήταν για τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές πολύ καιρό. Νομίζω ανταποκριθήκαμε πολύ καλά, το πακέτο της εστίασης ήταν πολύ μεγάλο. Αρχίζει να κινείται η αγορά, να υπάρχει ένα εισόδημα, ώστε να υπάρχει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας», συνέχισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι δεν είμαστε ακόμα στο σημείο να ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ σχετικά με το αν σχεδιάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για διάφορες υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «Για υπηρεσίες πρώτης γραμμής δεν πρέπει να είναι ταμπού αυτή η συζήτηση. Ξεκίνησε η συζήτηση με την ΕΜΑΚ, και το σημαντικό είναι να γίνει με ψυχραιμία. Είμαι θετικός η συζήτηση να ξεκινήσει τώρα, να καταλήξει γρήγορα και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook