Αυστηρές και ξεκάθαρες συνέπειες στη Λευκορωσία ζητά η κυβέρνηση από τους Ευρωπαίους μετά την πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους που κατέληξε στη Λευκορωσία.

Αυστηρές συνέπειες στη Λευκορωσία ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους Ευρωπαίους στο σημερινό και αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά την πρωτοφανή «κρατική αεροπειρατεία» και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς στο Μινσκ.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει:

«Πρέπει να καταλήξουμε σε μια ταχεία και ομόφωνη καταδίκη, με σαφείς, συγκεκριμένες και ισχυρές συνέπειες που αφήνουν τη Λευκορωσία χωρίς αμφιβολία για την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας. Αρκετά. Η αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους με στόχο την παράνομη κράτηση ενός πολιτικού αντιπάλου και δημοσιογράφου είναι απολύτως καταδικαστέα, και συνιστά απαράδεκτη επιθετική ενέργεια που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή». 

Μάλιστα, επικαλέστηκε ως ενδεικτικό παράδειγμα για τη μη επίτευξη ενιαίας στάσης από την ΕΕ στη Λωρίδα της Γάζας:

«Η αδυναμία μας να υιοθετήσουμε κοινή θέση όσον αφορά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο Ισραήλ και στη Γάζα -όπου ως Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε μία ενιαία στάση- δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook