Τι ανέφερε για την κόντρα του με τον Μητροπολίτη Άνθιμο για το Gay Pride καθώς και για την Συμφωνία των Πρεσπών

Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Μπουτάρης στο grtimes.gr, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις στις οποίες προχώρησε για προσέγγιση με την Τουρκία, τονίζοντας πως «με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός, με τους Ευρωπαίους συνεταίρος».

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την κόντρα του με τον μητροπολίτη Άνθιμο για το Gay Pride,ανέφερε συγκεκριμένα ότι «σαν δήμαρχος έπρεπε να στηρίξω τα δικαιώματα όλων. Δεν είμαι αδερφή» ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο λέγοντας πως «αυτόν δεν τον σέβεσαι μόνο, τον έχεις κορώνα στο κεφάλι σου».

Στη συνέχεια τόνισε, πως επί των ημερών του στη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, «άνοιξε η πόλη και έπαψε να είναι χαρακτηρισμένη ως συντηρητική» και επισημαίνοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε και τους χαρακτηρισμούς «κ@λοτουρκος, Σκοπιανός» που δέχτηκε ως δήμαρχος εκφράζοντας την θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην διαμάχη του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, η οποία ξεκίνησε όταν «σε μία συνέντευξη μού ξέφυγε πως είναι μ@@@κας». Μάλιστα, χαρακτηρίζει το έργο του νυν δημάρχου «ανύπαρκτο».

Προανήγγειλε επίσης, τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα για να μην απομακρυνθούν τα αρχαία από τον Σταθμό “Βενιζέλου” του Μετρό, λέγοντας πως η λύση είναι στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα τονίζει πως, με βάση τον σημερινό σχεδιασμός, «το μετρό δεν θα είναι έτοιμο το 2023, αλλά θα πάει το… 3000».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook