Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αεροπειρατεία της Λευκορωσίας
Για μια ακόμα φορά, τα δύο κόμματα ανταλλάζουν πυρά με αφορμή την αλλαγή πρείας του αεροσκάφους της Ryanair.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν «όχι» σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς. Χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο.
Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;».
Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Νέα Δημοκρατία
Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε τη ΝΔ, που φαίνεται να μην γνωρίζει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Αντί να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και να απαντήσει εάν οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών σε ελληνικό έδαφος, προσπαθεί να πείσει με χυδαία ψέματα και fake news πως ακόμη και για το προχθεσινό φιάσκο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπερψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2020, που ασκεί σφοδρή κριτική στο καθεστώς Λουκασένκο.
Το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και σε μείζονα θέματα εθνικής ασφάλειας, πιάστηκε στον ύπνο και καλό θα είναι η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αντί να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της.
Επισυνάπτεται και το τελικό κείμενο που υπερψηφίστηκε:
https://www.facebook.com/papadimoulis/posts/4210019985716600
Ολες οι Ειδήσεις
- Οι ευχές του Κ.Μητσοτάκη για τη νέα χρονιά με μια οικογενειακή φωτογραφία
- «Ειρήνη στη Γή», το μήνυμα του Ντόναλντ Τράμπ – Η λαμπερή εκδήλωση για το νέο έτος στο Μαρ – α- Λάγκο και η δημοπρασία εκατομμύριων για καλό σκοπό – Βίντεο
- O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη – Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι
- Ελβετία – Κραν Μοντανά: Δεκάδες οι νεκροί, 100 οι τραυματίες, από την έκρηξη σε μπαρ – Από πυροτεχνήματα το επικρατέστερο σενάριο για τη φωτιά
- Καλοσωρίζουμε το 2026 με ευχές για υγεία και ειρήνη – Γιορτινή η ατμόσφαιρα στην Αθήνα παρά το κρύο με συναυλίες από το Σύνταγμα μέχρι το παραλιακό μέτωπο – Βίντεο
- Παναθηναϊκός: Η πρώτη προπόνηση του Τεττέη και η αποθέωση από τους μικρούς φίλους των «πρασίνων» – Βίντεο
- Survivor: Γνωρίστε άλλους τρείς παίκτες από την ομάδα των Αθηναίων
- Συνελήφθησαν 2 Αιγύπτιοι μετά από καταγγελία 13χρονης ότι της έδωσαν χασίς για να την βιάσουν – Την εντόπισε η μητέρα της και την μετέφερε στο νοσοκομείο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook