Καιρίδης: Η Τουρκία δεν ήθελε τις διερευνητικές, εξαναγκάστηκε
«Εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της οριοθέτησης, αλλά είμαστε απολύτως υποψιασμένοι», δήλωσε ο κ. Καιρίδης.
«Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι προσωπικές. Εκεί δεν χωρά το συναίσθημα, θέλουν ψυχρή, ψύχραιμη και απόλυτα υπολογιστική λογική», δήλωσε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας για τις διερευνητικές επαφές στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.
«Διαβάζω κι ακούω με πολλή προσοχή τις απόψεις ιδίως πρώην πρωθυπουργών. Θέτει το ζήτημα που μας απασχολεί όλους, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε την Τουρκία, με όλα αυτά που έκανε το προηγούμενο διάστημα», είπε αναφερόμενος στην παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αφού πήραμε από τον Ερντογάν τα κλειδιά της Ευρώπης», εξαναγκάστηκε να προσέλθει στις διερευνητικές, δεν τις ήθελε και πως επιχειρεί να επουλώσει τις πληγές που έχει ανοίξει στη σχέση του με την Ευρώπη.
Τόνισε, ωστόσο, ότι ο Τούρκος πρόεδρος, ακόμη κι αν οι διερευνητικές δεν οδηγήσουν πουθενά, γνωρίζει ότι οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας συνεχίζουν να βρίσκονται στο τραπέζι και «αν υποτροπιάσει, θα ξανασυζητηθούν. Εμείς είμαστε εκεί (στα ευρωπαϊκά συμβούλια), παρόντες, ενώ οι Τούρκοι δεν είναι».
Όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, επισήμανε ότι «Η Αμερική έθεσε τον Ερντογάν μπροστά από ένα ουσιώδες δίλημμα: ή με τη Δύση ή εναντίον της. Όχι και με το ΝΑΤΟ και με τη Ρωσία».
Ολες οι Ειδήσεις
- Οι διακοπές της Δούκισσας Νομικού στην Πολυνησία με τα παιδιά της – Φωτογραφίες
- Η Άννα Βίσση απόλαυσε μπάντα που έπαιξε Τσιτσάνη σε δρόμο στο Φισκάρδο – Δείτε βίντεο
- Αθηνά Οικονομάκου – Μπρούνο Τσερέλα στα Μπόρα Μπόρα: Mαγευτικές εικόνες από τον μήνα του μέλιτος
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Φούλ ερωτευμένος με την Κρίστεν Τομς – Φωτογραφίες &βίντεο από τις διακοπές τους
- Μυστράς: «Δεν το έκανε για τα χρήματα, υπάρχουν ψυχολογικοί λόγοι», λέει ο δικηγόρος του 55χρονου που έκρυβε σε καταψύκτη τη σορό του πατέρα του (βίντεο)
- Ο Κωνσταντίνος Αργυρός φωτογραφήθηκε μέσα σε σκάφος: “Μεσοπέλαγα αρμενίζω”
- Marfin: «Δεν υπάρχει ταυτοποίηση» λέει ο δικηγόρος της 46χρονης κατηγορούμενης για τον φονικό εμπρησμό – «Είχε εξεταστεί για την ίδια υπόθεση και το 2022» (βίντεο)
- Αμερικανικό Πεντάγωνο: Νέα βίντεο, φωτογραφίες και αναφορές για UFO – Το «τρίγωνο» και οι «ψυχρές σφαίρες»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook