Σπίρτζης: «Τα όπλα βγαίνουν ακόμη και μέρα μεσημέρι σκορπώντας τον θάνατο»
Η ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη, για την εκτέλεση σε καφετέρια στα Σεπόλια και την προκήρυξη για την πανεπιστημιακή αστυνομία.
«Μία ακόμη δολοφονία, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, στα Σεπόλια, συνέβη πριν λίγες ώρες, για να αποδειχθεί ότι μετά από όσα ζήσαμε, μετά τις επικοινωνιακές εντολές του Πρωθυπουργού, τις συνεντεύξεις της πολιτικής ηγεσίας του Προστασίας του Πολίτη και τις διαρροές του Μαξίμου για τα επικοινωνιακά λευκώματα εγκληματιών που παραδόθηκαν στην δικαιοσύνη, το οργανωμένο έγκλημα θεριεύει και δρα ανενόχλητο, με την ΕΛΑΣ να παρακολουθεί αδύναμη και από απόσταση την επέλαση της βαρύνουσας εγκληματικότητας και την κυβέρνηση να παραμένει πιστή στο δόγμα “Νόμος και Τάξη”» τονίζει ο Χρήστος Σπίρτζης σε ανακοίνωσή του.
Όπως σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ «ο τρόμος κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, τα όπλα βγαίνουν – ακόμη και μέρα μεσημέρι – σκορπώντας τον θάνατο όλο και συχνότερα και το μόνο που αλλάζει είναι τα κεντρικά σημεία των πόλεων, στα οποία εγκληματίες δολοφονούν ανεξέλεγκτα, δίπλα σε ανυποψίαστους πολίτες».
«Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό επιτελικό μπάχαλο γύρω από την πανεπιστημιακή αστυνομία – με το Μαξίμου να διαρρέει ότι δεν θα συγκροτηθεί ακόμη η πανεπιστημιακή αστυνομία και τους υπουργό και υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώνουν ότι αύριο Δευτέρα θα βγει η προκήρυξη πρόσληψης, περισσότερο των 1000 αστυνομικών (!!!) που θα την στελεχώσουν – αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πλέον τη στοιχειώδη σοβαρότητα ώστε να δει την δραματική κατάσταση γύρω από την ασφάλεια του πολίτη και να ξεπεράσει τους δογματισμούς της.
Εδώ και δύο χρόνια ασχολείται μόνο με τις δυνάμεις καταστολής, την τρομοκράτηση και τη χειραγώγηση των πολιτών με εργαλείο την ξεχαρβαλωμένη Ελληνική Αστυνομία.
Ενώ έχουν ανοίξει όλες οι δραστηριότητες, κρατούν τα πανεπιστήμια κλειστά και δεν πρόκειται όπως φαίνεται να ανοίξουν αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εγκαταστήσει τους μηχανισμούς πάταξης και ελέγχου των φοιτητών μας.
Η ΕΛΑΣ έχει γίνει εργαλείο πολιτικής για τους δογματισμούς της κυβέρνησης, ενώ η ανασφάλεια του πολίτη κάθε μέρα αυξάνεται, χωρίς να έχει εξιχνιαστεί καμία δολοφονία.
Σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Οι μαφιόζικες επιθέσεις έγιναν μέρος της καθημερινότητας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» συνεχίζει ο κ. Σπίρτζης και καταλήγει:
«Καλούμε για πολλοστή φορά το επιτελικό κράτος να σταματήσει τα επικοινωνιακά τρικ, να απαρνηθεί τους δογματισμούς του τρόμου και της πάταξης και να αντιληφθεί ότι πρωταρχικό μέλημα της αστυνομίας πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών και η πάταξη του εγκλήματος».
Ολες οι Ειδήσεις
- Πλάκα: Πώς έφτασαν οι Αρχές στους τρεις κλέφτες χαλκού που ευθύνονται για την έκρηξη με τους έξι νεκρούς – Στον εισαγγελέα για ανθρωποκτονίες κατά συρροή (βίντεο)
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε και ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ, Ρίζος Ρίζος – Αναζητείται 52χρονος Μολδαβός ,το δεξί χέρι του ιδιοκτήτη σε strip club
- Τραγωδία στην Ισπανία: «Άλλαξα θέση λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση και σώθηκα», περιγράφει 18χρονος Έλληνας που ήταν στο τρένο με την οικογένεια του (βίντεο)
- Πλάκα: Συνελήφθησαν τρεις κλέφτες χαλκού που προκάλεσαν την έκρηξη με τους 6 νεκρούς –Για δευτερόλεπτα γλύτωσε σχολικό λεωφορείο γεμάτο μαθητές – Βίντεο
- To «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, ελεύθερος ο γιός του με εγγύηση 20.000 ευρώ – Αρνείται την απάτη, δέχεται φορολογικές παραβάσεις
- Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία της Γκράβας αλλά χωρίς θέρμανση – Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων
- Κεφαλογιάννη – Μάτσας: Απορρίφθηκε η έφεση της υπουργού για αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους – Παραμένει η συνεπιμέλεια
- Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον χάρτη του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Είναι παράνομο, η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook