Τι είπε για το πιστοποιητικό COVID-19 και την Πανεπιστημιακή αστυνομία

Ενεργοποιείται από την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID καθώς η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ενώ προανήγγειλε και τη δημοσίευση της προκήρυξης για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας το καλοκαίρι επικαλούμενος την επιτάχυνση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι «σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει».

«Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-COVID εποχή. Και γι’ αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα» ανέφερε κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook