«Παράθυρο» για αλλαγές όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από την κυβερνητική εκπρόσωπο

Μήνυμα για ένα ασφαλές καλοκαίρι καθώς η πανδημία δεν έχει φύγει ακόμη από τις ζωές μας, έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε υπομονή έως τον Ιούνιο, αναφορικά με πιθανή αλλαγή σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Αφού ζήτησε να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, η ίδια εκτίμησε πως «επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι καινούριο ως προς αυτό».
Ωστόσο, άφησε «παράθυρο» για αλλαγές από τα μέσα του τρέχοντος μήνας λέγοντας: «Υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου».

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, έκανε λόγο για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, ζήτησε, όμως, από τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες και να αξιοποιήσουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ αλλά και να «πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας επισημαίνοντας ότι το 35% των πολιτών έχουν κάνει τη μία δόση του εμβολίου, ενώ ένα 20% έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Όσον αφορά στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ενημέρωσε πως το 40% των κατοίκων των νησιών έχει κάνει την πρώτη δόση και 25% και τις δύο.

Ερωτώμενη για την απεργία της ΠΕΝΕΝ και την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, τόνισε πως «η απεργία είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά και θα παραμείνει και με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο».
Ωστόσο,ανέφερε πως είναι και δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται.
«Η χώρα δεν αντέχει και άλλη ταλαιπωρία και τέτοιου είδους απεργίες, που κρίνονται παράνομες, αντιμετωπίζει το νέο νομοσχέδιο που έρχεται» σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook