Τι απάντησε ο υπουργός στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξαρση της εγκληματικότητας

Με εκτενή αναφορά στο νόμο Παρασκευόπουλου απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση των Σωφρονιστικών ιδρυμάτων και την έξαρση της εγκληματικότητας, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και την εγκληματικότητα είπε μεταξύ άλλων: «Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου; Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός -το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά- ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται. Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών-Διαρρήξεων υπάρχουν 117 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έκανε λόγο για μείωση των περιστατικών εγκληματικότητας, επισημαίνοντας ότι η έντονη ανησυχία προέρχεται από τη βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και τον κύκλο αίματος των μπράβων.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε πως στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο, σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας, γι’ αυτό σοκάρει και συγκλονίζει.
«Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, χωρίς λόγο. Μας εξοργίζει, μας στοιχίζει, μας ξεπερνά. Αλλά είναι μοναδικό. Όσο κι αν φοβίζει , όσο κι αν ανησυχεί είναι μοναδικό» υπογράμμισε ενώ ξεκαθάρισε πως «φυσικά τους δράστες τους ψάχνουμε, με σύστημα και με πείσμα».
Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ενώ είναι πηγή ανησυχίας και αισθήματος ανασφάλειας δεν μεταφράζεται αυτόματα σε άνοδο της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη.

Aναφορικά με τις πρόσφατες εκτελέσεις ανθρώπων που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, ο ίδιος μίλησε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μπράβων, κάτι που συμβαίνει ανά τα χρόνια.
«Είναι ξεκαθάρισμα , δεν είναι γενικό φαινόμενο δεν αφορά περιουσία και ζωή του μέσου πολίτη. Συμπέρασμα. Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Δεν το υποτιμώ καθόλου αυτό, ίσα ίσα το αντίθετο. Άλλο εγκληματοφοβία, άλλο εγκληματικότητα» ανέφερε ακόμη.

«Εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες και κυρίως οι ληστείες οικιών και οχημάτων, οι διαρρήξεις και η διακίνηση ναρκωτικών. Σε όλα αυτά στο 5μηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μείωση. Από 10 έως 40%. Στην Αθήνα και στην Επικράτεια» ισχυρίστηκε ο υπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook