Έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς - 2,5 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ανέφερε η ίδια

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην χώρα καθώς και την εξέλιξη της πανδημίας μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κοινός στόχος τώρα είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στους μεγαλύτερους που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης, αλλά και στους νεότερους που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και μπορεί να γίνονται μεταδότες ενδεχόμενης νόσησης», είπε χαρακτηριστικά. Στα τέλη του μήνα αρχίζει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον στους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι «αποδεικνύεται ήδη στην πράξη ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για τον καθένα και την καθεμιά μας, χτίζει τείχος ανοσίας στην κοινότητα, λειτουργεί σαν κλειδί για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Οριοθετεί το τέλος της υγειονομικής κρίσης και την αρχή μιας νέας εποχής. Είναι ήδη κοινά παραδεκτό ότι η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά με τρόπο υποδειγματικό και γρήγορους ρυθμούς», σημειώνοντας ότι πραγματοποιούνται περίπου 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Παράλληλα, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο απολύσεων μη εμβολιασμένων πολιτών, η εκπρόσωπος εμφανίστηκε αρνητική τονίζοντας ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ο πρωθυπουργός έχει θέσει το πλαίσιο, αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, η συζήτηση για το θέμα είναι ζωηρή και θα διεξαχθεί με κατανόηση».

Σε ερώτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις, η ίδια σχολίασε αιχμηρά αναφέροντας ότι «με τσιτάτα και συνθήματα δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα της νέας γενιάς σε ένα εργασιακό περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία. Σύντομα με το νέο νομοσχέδιο όλο θα αποτελέσει παρελθόν ώστε μην ταλαιπωρείται ο κόσμος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook