Στην έδρα του ΝΑΤΟ θα γίνει σήμερα η πολυαναμενόμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία θα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί, παρά το γεγονός πως σε αρκετά σημεία οι απόψεις των δύο πλευρών είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό, που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο, δηλαδή, τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο France 24.

Και όλα αυτά ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής στις 24-25 Ιουνίου, όπου αναμένεται να επαναξιολογηθεί το συνολικό πλαίσιο των ευρω-τουρκικών σχέσεων… Οι κυρώσεις από πλευράς ΕΕ βρίσκονται πάνω στο τραπέζι αν η Άγκυρα επιστρέψει στο δρόμο των προκλήσεων

Νωρίτερα θα έχει ολοκληρωθεί η συνάντηση του Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι επιθυμούν σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να πιέσει τον σουλτάνο για μια σειρά θεμάτων, όπως οι S400, οι προκλήσεις στην περιοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος. Στη 1 και 20 περίπου το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και λίγο αργότερα με τον Μπόρις Τζόνσον…

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Βρετανία διατηρεί την Ελλάδα στην στις χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα, με αποτέλεσμα όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας να υποχρεώνονται σε καραντίνα 14 ημερών κατά την επιστροφή τους εκεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook