Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN

Στη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN οι ερωτηθέντες τάσσονται σε ποσοστό 57% υπερ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Σε σχέση με το αίσθημα ασφάλειας, το 48% αισθάνεται λιγότερη ασφάλεια πριν από τρία χρόνια ενώ το 33% το ίδιο. Την ίδια ώρα ένα 12% νιώθει περισσότερη ασφάλεια.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 36,9%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΑΛ 6,8%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ25 3,3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14,6%.

Στο ερώτημα προς τους πολίτες ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 39% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% απαντούν «κανένας» και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα.

Το έργο των υπουργών
Αναφορικά με το έργο των υπουργών, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως κερδίζουν τις εντυπώσεις ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό και ο εμβολιασμός
Σχετικά με την πανδημία οι ερωτηθέντες μεταξύ άλλων, απάντησαν στο αν εκτιμούν πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους με το 46% να απαντά ΝΑΙ και 41% ΟΧΙ.

Παράλληλα, εκφράζουν την άποψή τους για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, σημειώνοντας πως 57% εκτιμά πως πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά ενώ το 32% διαφωνεί.


Εγκληματικότητα και εργασιακό
“Αγκάθια” για την κυβέρνηση φαίνεται πως αποτελούν η εγκληματικότητα και το εργασιακό. Το 48% των πολιτών δήλωσαν πως αισθάνονται λίγότερο ασφαλείς στην καθημερινότητα τους συγκριτικά με πριν από τρία χρόνια.
Παράλληλα το 55% πιστεύει πως η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου εργασίας με τον εργοδότη, θα λειτουργήσει αρνητικά για τους εργαζόμενους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook