Τηλεδιάσκεψη είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως και τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία, που μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις 1.080 υπογραφές, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει ευρύτατη συσπείρωση δημοκρατικών ακαδημαϊκών, ανεξάρτητα πολιτικής ή κομματικής προτίμησης, οι οποίοι συμπαρατάσσονται υπέρ της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου αλλά και της Δημοκρατίας.

Συμφώνησε απόλυτα ότι παρά την διαφωνία αρκετών στην πανεπιστημιακή αστυνομία υπάρχει κοινή αντίληψη για την ανάγκη για επαρκή και αποτελεσματική φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, στην κατεύθυνση αυτή εξάλλου κινούνται οι αντιπροτάσεις που έχουν καταθέσει, τις οποίες αγνοεί η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εξέφρασε την άποψη ότι κανείς δεν έχει το προνόμιο της ευαισθησίας απέναντι στη βία και στη παραβατικότητα που πρωτίστως εμποδίζει τη διακίνηση των ιδεών και την αγώνων. «Ωστόσο αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί μέσα στις σχολές και μάλιστα ανεκπαίδευτοι ειδικοί φρουροί όχι μόνο δεν θα λύσουν προβλήματα αλλά θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της Δημοκρατίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που συνειδητά η κυβέρνηση θέτει σε καραντίνα με πρόσχημα την πανδημία, κάνοντας λόγο για ευτράπελα σε σχέση με τη ξαφνική σπουδή απαγόρευσης συνάθροισης άνω των 100 ατόμων, που «προφανώς έχει να κάνει με τις αναμενόμενα κινητοποιήσεις των φοιτητών». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δυσανεξία στη κοινωνική διαμαρτυρία και επιθυμεί μια κοινωνία σε διαρκή ύπνωση και καραντίνα. Πρόσθεσε δε, ότι αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την πανδημία, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να αναβάλλει την ψήφιση του νόμου για τη περίοδο που θα έχει επανέλθει η κανονικότητα. «Φέρνοντας το νομοσχέδιο υποβάθμισης των ΑΕΙ εν μέσω πανδημίας, είναι η ίδια η κυβέρνηση που προκαλεί την ένταση. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία επετειακή εκδήλωση όπως τη 17η Νοέμβρη, αλλά με τη σπουδή τους να περάσουν έναν νόμο με σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα απέναντι, σώνει και καλά μέσα σε συνθήκες πανδημίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook