Πώς θα γίνει ο διαχωρισμός πελατών στην εστίαση: Ο Γιώργος Γεωργαντάς απαντά
Πότε και πως θα πάρουν την «κάρτα ελευθερίας» οι νέοι 18-25. Μόνο 3 στους 1.000 εμβολιασμένους νόσησαν και μάλιστα ελαφρά. Ποιες ηλικιακές ομάδες δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για εμβολιασμό.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο διαχωρισμό που θα ισχύσει στα καταστήματα της Εστίασης, σε μεικτά και αμιγώς για εμβολιασμένους και πως θα γίνεται ο έλεγχος των πελατών.
Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, από σήμερα τίθεται σε πανευρωπαϊκή ισχύ, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, με το οποίο θα γίνεται ο έλεγχος στις πύλες εισόδου στα σύνορα, όπου θα ελέγχεται η αυθεντικότητα του. Κάτι ανάλογο θα γίνεται και στα καταστήματα Εστίασης, μέσω μιας νέας εφαρμογής, λεπτομέρειες για την οποία θα γίνουν σύντομα.
Συμπλήρωσε δε πως οι καταστηματάρχες δεν θα χρειαστεί να εφοδιαστούν με τίποτα για τον έλεγχο αυτό και οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί δεν θα υπάρχει διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.
Σε ότι αφορά την «κάρτα ελευθερίας» και την πριμοδότηση των νέων 18-25 ετών με 150 ευρώ, αν εμβολιαστούν, είπε ότι και για την περίπτωση αυτή θα υπάρξει μια νέα εφαρμογή, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, γύρω στις 20 Ιουλίου.
Ερωτηθείς για την ανταπόκριση των νέων, είπε ότι το πρώτο διήμερο μετά την ανακοίνωση του μέτρο, κλείστηκαν περίπου 30-35 χιλιάδες ραντεβού. Υπογράμμισε επίσης ότι η χώρας μας βρίσκεται στην 7η θέση ανάμεσα στους 27 της ΕΕ, τόσο στον αριθμό των ραντεβού που έχουν κλειστεί για εμβολιασμό, όσο και στον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων.
Τέλος και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι ηλικιακές ομάδες στις οποίες καταγράφονται αναλογικά τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, είναι οι 40-46 και 60-65, ενώ το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός, αποτυπώνεται στο γεγονός, ότι μόνο το 0,3% όσων έχουν εμβολιαστεί νόσησε και μάλιστα ελαφρά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15% το ΠΑΣΟΚ, κέρδη για Τσίπρα, πέφτει η Καρυστιανού
- Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επενδυτικής απάτης με έδρα τα Τίρανα με λεία ανω των 50 εκατ. ευρώ – Σε όλη την Ευρώπη τα θύματα και στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
- Γεωργιάδης για ειδικευόμενη που κατήγγειλε πως εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες: «Καμία υπερεργασία, είδε 19 παιδιά» (βίντεο)
- Μητσοτάκης: “Η αντιπολίτευση διολισθαίνει σε ακραία συνθήματα και ρητορική από τον υπόκοσμο του διαδικτύου, δεν θα παρασυρθούμε στον βούρκο”
- «Survivor»: Μια συγκλονιστική αναμέτρηση και μια ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα
- «Χαμογέλα και πάλι!»: Πρωτιά τον Απρίλιο για την ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA
- Γιώργος Παπαδόπουλος: Για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στο «Koukoutsi» στον Πειραιά- Πότε κάνει πρεμιέρα
- «Στο χιλιοστό» από τις Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού: Αποκλειστική προβολή της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook