Τα ξένα ΜΜΕ έχουν αναλυτικά ρεπορτάζ για τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Την ίδια ώρα η εισαγγελέας διέταξε έρευνα για το υπάρχουν κι άλλοι συνεργοί, στην υπόθαλψη του στελέχους της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά που κρυβόταν επί 9 μήνες για να αποφύγει να εκτίσει την ποινή των 13 χρόνων που του επέβαλε το δικαστήριο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο και άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά, καθώς υπήρξαν πληροφορίες από μάρτυρες που αναφέρονται και σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης Ουκρανής , τα οποία πιθανολογείται ότι συνέδραμαν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής στη φυγή του.

Στις φυλακές Δομοκού ο Παππάς

Στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε η μεταγωγή του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά, για τις φυλακές Δομοκού όπου θα εκτίσει την ποινή των 13 ετών και 3 μηνών που του επέβαλε το δικαστήριο για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Εκεί αφού υποβληθεί σε έλεγχο covid θα οδηγηθεί σε κελί, δίπλα στους ομοϊδεάτες του και επίσης καταδικασμένους για την ίδια υπόθεση, Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλίας Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώτατο και Γιάννη Λαγό.

Το ενδιαφέρον των  ξένων ΜΜΕ η σύλληψη

Με εκτενή ρεπορτάζ καλύπτουν τα διεθνή μέσα την είδηση για τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Ο Παππάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών τον περασμένο Οκτώβριο, όμως εξαφανίστηκε μια ημέρα μετά, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον φυγόδικο υπαρχηγό της νεοναζιστικής ομάδας Χρυσή Αυγή» ο βρετανικός Guardian.

Στο άρθρο της η εφημερίδα περιγράφει τον Παππά ως αμετανόητο φασίστα, που στο παρελθόν ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε να μαθαίνει σε παιδιά τον χαιρετισμό των Ναζί.

Ο 59χρονος Χρήστος Παππάς θεωρείται ως ένας από τους ιδεολόγους της Χρυσής Αυγής, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde και συνεχίζει: Ο πατέρας του άλλοτε ιδιοκτήτη καταστήματος επίπλων υπήρξε στρατηγός και βοήθησε τον Γεώργιο Παπαδόπουλος να εγκαθιδρύσει δικτατορία στην Ελλάδα το 1967. Ο ίδιος ο Παππάς είναι θαυμαστής του Μπενίτο Μουσολίνι, του ιδρυτή του φασιστικού καθεστώτος στην Ιταλία.
«Συνελήφθη ο φυγόποινος ακροδεξιός ηγέτης της Χρυσής Αυγής», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle.

Ο Παππάς έχει φωτογραφηθεί κάτω από σημαία των Ναζί ενώ είναι συλλέκτης φασιστικών αναμνηστικών. Στη δίκη – ορόσημο, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, περισσότεροι από 50 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για εγκλήματα όπως η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονία και επιθέσεις, αναφέρει ακόμα το άρθρο της Deutsche Welle.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook