Σκουρλέτης: Κύριοι της ΝΔ φοβάστε μην «κολλήσετε» δημοκρατία, όχι κορωνοϊό
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την έναρξη της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, επεσήμανε:
«Παίρνω το λόγο για να κάνω μια δήλωση ενώπιον της Βουλής. Σε λίγες ώρες πρόκειται να γίνει ένα φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, ένα νομοσχέδιο το οποίο, πέραν όλων των άλλων αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων, προτείνει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Εκ μέρους της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ. το συλλαλητήριο αυτό έχει απαγορευτεί. Πρόκειται κατάφωρα για μία αντισυνταγματική πρακτική. Και θέλω να πω, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, και στους συναδέλφους της πλειοψηφίας, να μη διανοηθεί να απαγορεύσει το συνταγματικό δικαίωμα των φοιτητών και των φοιτητριών να διαδηλώσουν, με πρόσχημα την πανδημία. Εάν συμβεί το οτιδήποτε σήμερα στην Αθήνα, την απόλυτη ευθύνη θα την έχουν ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση. Είναι απολύτως υποκριτικό, στο όνομα της πανδημίας, τη στιγμή που διακόσια μέτρα από τα Προπύλαια -όπου καλεί το συλλαλητήριο- χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν, υποτίθεται ότι προστατεύουμε από τη διάδοση του κορονοϊού. Όχι, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας: Δημοκρατία φοβάστε μην “πάθετε”, όχι κορονοϊό.
Και τελειώνω λέγοντας το εξής: επειδή συζητάμε και ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και είναι στη συγκυρία της συζήτησης τα θέματα της πατέντας, χθες μάλιστα έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα ψηφοφορία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Νομίζω ότι εκ μέρους της κυβέρνησης, η μόνη της έγνοια είναι η πρόσβαση σε μία πατέντα. Στην πατέντα της χούντας, όπως μας την παρουσίασε ο κ. Συρίγος ο οποίος μας είπε ότι θα πρέπει να ακολουθούμε την πρακτική του 1969 για ίδρυση αστυνομικών τμημάτων στα πανεπιστήμια».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο μάγος Ουναΐ ζωγράφισε στη Λεωφόρο: Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-2 – Τα highlights του αγώνα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν έπιασε το όριο των 180 καμία από τις 33 διατάξεις – Πηγαίνουν στην επόμενη Βουλή
- Άρης – Μαρκό 1-0: «Ίδρωσε» αλλά πήρε την πρώτη νίκη στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Αυτός είναι ο υπνοθεραπευτής στον οποίο έστειλε τη φωτογραφία του τραγουδιστή η Γάκα κατά τη πλασμαφαίρεση – “Έμεινα με τη διαβεβαίωση ότι είναι ζωντανός” (βίντεο)
- Κύπελλο Ελλάδας Superbet: Ο Αστέρας AKTOR νίκησε στο Βόλο τη Νίκη 0-3 και πλασαρίστηκε στις πρώτες θέσεις
- Καταπέλτης το σκεπτικό της προφυλάκισης των δύο γιατρών για την υπόθεση Μαζωνάκη: Με πράξεις και παραλείψεις αφαίρεσαν ανθρώπινη ζωή, παρεμπόδισαν την έρευνα, καθυστέρησαν να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ
- Όλοι οι κύκλοι των βραβευμένων ξένων σειρών «Peaky Blinders» και «Downton Abbey» στο prime time της ΕΡΤ1 – Από Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026
- ACTION 24: Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Πανελλαδική Δημοσκόπηση της OPINIONPOLL
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook