«Όταν το 60% και πλέον, του πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο, θα ήταν αδιανόητο να επιμένουμε σε οριζόντια κλεισίματα...»

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος δήλωσε στο ΟΡΕΝ πως οι μάσκες αφαιρέθηκαν με εισήγηση της επιτροπής Δημόσιας υγείας σε εξωτερικούς χώρους που δεν υπάρχει συνωστισμός και πως παρεμβάσεις θα γίνονται εστιασμένα όπου υπάρχει ο ιός.

Επίσης, ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εξοικειωθούν με την αυτοδιάγνωση και πως την τελευταία εβδομάδα κλείστηκαν 150.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

«Σήμερα έχουμε 5 εκατ. Έλληνες που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους και 4 εκατ. έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Αυτό σημαίνει ότι κοντά στο 60% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας είναι μερικώς θωρακισμένο και πάνω από 45 – 50% είναι πλήρως θωρακισμένο απέναντι στον ιό».

Όταν το 60% και πλέον, του πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο και είναι θωρακισμένο, θα ήταν αδιανόητο πολιτικά, δικαιοπολιτικά, συνταγματικά, οικονομικά και δημοσιονομικά, να επιμένουμε σε οριζόντια κλεισίματα. Οι παρεμβάσεις προφανώς θα υπάρχουν αλλά πολύ εστιασμένα, εκεί όπου υπάρχει ο ιός, για να καταπνίγεται. Οριζόντια μέτρα δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξαναληφθούν»,

Ακόμα, χαρακτήρισε επικίνδυνο και ολισθηρό τον δρόμο της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook