«Όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο καθαρό: Η κυβέρνηση θέλει να θάψει τα προβλήματα κάτω από παραπληροφόρηση και καταστολή» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος. Πιο αναλυτικά:

«Στην Υγεία, το εμβολιαστικό φιάσκο καλά κρατεί. Η ηγεσία της ΕΕ αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει το μέγα, οριζόντιο, πρόβλημα της επιδημίας, εφόσον η διαπλοκή αποδεικνύεται ότι υπερισχύει της ανάγκης εμβολιαστικής κάλυψης όλου του πληθυσμού, με θανατηφόρες συνέπειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και επιπρόσθετα οδηγεί, ω του θαύματος, σε ακόμα μια έξαρση εθνικισμού, του εμβολιαστικού εθνικισμού.

Στο επίπεδο της εγχώριας διαχείρισης από την κυβέρνηση, το κακό γίνεται χειρότερο. Η έλλειψη ενίσχυσης του ΕΣΥ με το απαραίτητο προσωπικό και η αποτυχία της κυβέρνησης να δημιουργήσει εμβολιαστικά κέντρα έχουν οδηγήσει στην εξής κατάσταση: Οι υγειονομικοί καλούνται να υλοποιήσουν με εθελοντική απλήρωτη εργασία ένα σχεδιασμό, που αλλάζει μέρα με τη μέρα. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αναγκάζονται να αναβάλλουν εμβολιασμούς και τακτικές θεραπείες ενώ οι κάτοικοι, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών, υπόκεινται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να τύχουν της στοιχειώδους περίθαλψης.

Στην Οικονομία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν το φιάσκο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Η μόνη ενίσχυση που έχουν επί της ουσίας λάβει οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την οικονομική πανδημία είναι της τάξης των 250 ευρώ το μήνα, κι αυτό όσοι πληρούν τα ασφυκτικά κριτήρια.Μάλιστα από την «Επιστρεπτέα προκαταβολή 5» πάνω από τις μισές επιχειρήσεις
αποκλείστηκαν λόγω των κριτηρίων αυτών. Η αύξηση του δανεισμού σε συνδυασμό με την έλλειψη της απαραίτητης διαγραφής χρεών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτα.

Τέλος στην Παιδεία, το φιάσκο καταγράφεται σε διεθνές επίπεδο. Ενώ η χώρα μας είναι ουραγός της Ε.Ε. στη χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κυβέρνηση εγκαθιδρύει αστυνομοκρατία και «πειθαρχικό δίκαιο» διαθέτοντας 30 εκ. ευρώ για την πρόσληψη ειδικού αστυνομικού σώματος, ενώ δεν καλύπτονται στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες σε ένα πανεπιστήμιο που γερνάει διότι δεν γίνονται προσλήψεις διδακτικού, ερευνητικού και λοιπού προσωπικού.

Όταν οι άνθρωποι που πλήττονται από όλο αυτό το φιάσκο δικαίως διαμαρτύρονται, η απάντηση της κυβέρνησης είναι μία επίθεση διαστρέβλωσης και παραλογισμού μαζί με την ωμή αστυνομική καταστολή. Της φταίνε οι γιατροί και νοσηλευτές που δουλεύουν απλήρωτοι, οι έμποροι που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στους παλινωδίες του sms ανά δίωρο και του click away χωρίς καμία ουσιαστική εισοδηματική ενίσχυση, η εκπαιδευτική κοινότητα που απαιτεί την οικονομική και θεσμική στήριξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αντί για μία χουντικής κοπής αστυνομοκρατία.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που μόνο της μέλημα είναι η εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας και η καταστολή κάθε διεκδίκησης, εμείς είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό της κοινωνίας. Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών και της πανεπιστημιακής κοινότητας σήμερα, όπως και κάθε φορά που διεκδικεί, παλεύει και δεν το βάζει κάτω μπροστά στον κυβερνητικό αυταρχισμό, ως απάντηση σε κάθε ανάγκη και αίτημα της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τις γελοίες και χουντικές απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων θα διαλύσει όσα έχτισε ο ελληνικός λαός τόσα χρόνια και θα στερήσει το μέλλον της εκπαίδευσης όπως στερεί το παρόν, προς όφελος της παρασιτικής ολιγαρχίας. Κάνει τεράστιο λάθος: η κοινωνία θα σταθεί στο πλευρό της νεολαίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα υπερασπιστεί το δικαίωμα για δημόσια, δωρεάν, δημοκρατική παιδεία για όλους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook