«Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως εκφράζεται από τον Τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό...»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ντίνα Μόσχου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, άσκησε σφοδρή κριτική στην τακτική στελεχών της ΝΔ να κατηγορούν την Αντιπολίτευση για «υγειονομικό σαμποτάζ», όταν η ίδια η Κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει υγειονομικά τη χώρα, στέλνει αντιφατικά μηνύματα για τον εμβολιασμό και τορπιλίζει την τουριστική σεζόν με άστοχες παλινωδίες

Ερωτηθείς για το αν η άποψη του Παύλου Πολάκη (ο οποίος έχει μιλήσει για ανάγκη εμβολιασμού όσων είναι άνω των 60 και όσων έχουν υποκείμενα νοσήματα) «σαμποτάρει» την προσπάθεια για μαζικό εμβολιασμό και κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο Νεκτάριος Σαντορινιός απάντησε:

«Ο σύντροφος Παύλος Πολάκης έχει την προσωπική του επιστημονική άποψη για τα εμβόλια. Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι υπέρ των εμβολιασμών, ενώ όλο αυτό το διάστημα ζητάμε από τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Εμείς οι ίδιοι, και ο Αλέξης Τσίπρας, πήγαμε από τους πρώτους και εμβολιαστήκαμε. Προσωπικά, σε αυτό το ζήτημα, δεν συμφωνώ με τον Παύλο καθώς πιστεύω ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη μας ασπίδα απέναντι στην πανδημία.

«Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, θεωρώ ότι όσο ο Παύλος δηλώνει πως είναι προσωπική του άποψη και αντιλαμβάνεται την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που κυρίως εκφράζεται από τον Τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και δεν προκαλείται καμία ζημιά. Και επειδή με ρωτάτε αν σε αντίστοιχη περίπτωση ο Παύλος, σε μια τέτοια συγκυρία θα ήταν Υπουργός Υγείας, σας απαντώ πως είναι σαφές, ότι ένας πολιτικός χώρος ή και μια Κυβέρνηση, ιδίως σε τόσο κρίσιμα ζητήματα, πρέπει να λειτουργεί με συλλογικές αποφάσεις που όλοι οφείλουν να τις υλοποιούν ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις