Μήνυμα για γρήγορους και μαζικούς εμβολιασμούς στέλνει ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν έχει τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Σε άρθρο του στη Real News, ο Βασίλης Κικίλιας υπογραμμίζει ότι το σημαντικότερο όπλο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός και καλεί τους πολίτες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το πράξουν γρήγορα.

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι πρέπει να αποφύγουμε νέα πίεση στο ΕΣΥ, το οποίο όπως αναφέρει έχει ενισχυθεί με 10.000 προσλήψεις ενώ οι διαθέσιμες πλέον ΜΕΘ είναι 1500.

«Διανύουμε το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι που ο πλανήτης ζει υπό τη σκιά της πανδημίας και η μάχη με τη νόσο της Covid-19 συνεχίζεται με σημαντικότερο από όλα τα όπλα μας, τον εμβολιασμό.

Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Υγείας δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός μας, για την ασφαλή και όσο το δυνατόν ταχύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ήταν έτοιμος αρκετούς μήνες πριν. Όταν, λοιπόν, ήρθαν τα εμβόλια, είχαμε ήδη οργανώσει και αναπτύξει ένα άρτιο δίκτυο εμβολιαστικών κέντρων σε υγειονομικές δομές σε όλη τη χώρα. Περισσότεροι από 4.500 γιατροί και νοσηλευτές ξεκίνησαν και συνεχίζουν να εμβολιάζουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας, με επαγγελματισμό, συναίσθηση του καθήκοντος και σεβασμό.
Η Επιχείρηση Ελευθερία, εγκαινίασε ουσιαστικά ένα νέο, φιλικό τρόπο που θέλουμε να λειτουργεί το Δημόσιο σε σχέση με τους πολίτες. Αυτό το πετύχαμε, ενώνοντας δυνάμεις.

Σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λειτουργήσαμε και τα Mega εμβολιαστικά κέντρα, με στόχο να μην πηγαίνει ούτε μια μέρα χαμένη και όλα τα διαθέσιμα εμβόλια να αξιοποιούνται πλήρως και άμεσα στις εμβολιαστικές γραμμές.

Κάθε φορά που άνοιγε η πλατφόρμα για μια ηλικιακή ομάδα, η πλειονότητα των συμπολιτών μας έσπευδε να κλείσει ραντεβού. Ένα ραντεβού με τη ζωή, για να επιστρέψουν στις μικρές χαρές της καθημερινότητας, να αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να βγουν μια βόλτα με φίλους, να απολαύσουν ό,τι θεωρούσαν ανέκαθεν αυτονόητο και το είχαν στερηθεί τόσο πολύ όλους αυτούς τους μήνες. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να διασφαλίσουμε τη ζωή, με την πλήρη έννοιά της, όχι μόνο την απλή επιβίωση.

Από το αρχικό ξέσπασμα της πανδημίας γνωρίζαμε ότι αυτή η δοκιμασία δεν θα τελειώσει ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα. Ως Υπουργός Υγείας επεσήμαινα διαρκώς, σε όλους τους τόνους, ότι χρειάζεται σύνεση και προσοχή, ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς ο ιός αυτός είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος. Χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας: Μάσκες όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους και πάντα σε εσωτερικούς, αποστάσεις και σχολαστική υγιεινή των χεριών.

Είναι ανάγκη επίσης να γίνονται τακτικά διαγνωστικά τεστ, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Για αυτό το σκοπό, έχουμε περισσότερες από 120 Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία όλης της χώρας, οι οποίες πραγματοποιούν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.
Ο εμβολιασμός είναι η «ασπίδα» μας στην πανδημία.

Για αυτό ως Υπουργείο Υγείας προχωρήσαμε ένα βήμα παρακάτω. Από τις 6 Ιουλίου Κινητές Ομάδες μας, πηγαίνουν σε Κοινότητες, χωριά, απομακρυσμένες περιοχές ακόμα και Δήμους για να εμβολιάζουν συνανθρώπους μας, με λίστες που θα μας έχουν προσκομίσει οι τοπικοί άρχοντες.

Αυτή τη στιγμή ο κάθε πολίτης μπορεί να εμβολιαστεί γρήγορα με όποιο εμβόλιο επιθυμεί.
Καλώ όλους σας να εμβολιαστείτε άμεσα. Εμπιστευτείτε τη λογική, την Επιστήμη, την Ιατρική Κοινότητα.
Μην ξεχνάτε όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε.

Μην λησμονείτε ούτε στιγμή τις θυσίες που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα και οι οποίες μπορεί να πάνε στράφι αν δεν προσέξουμε.

Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

Προστατεύστε τον εαυτό σας, τους αγαπημένους και τις αγαπημένες σας, την κοινωνία, τη Δημόσια Υγεία, την Πατρίδα μας.

Προστατεύουμε τον τουρισμό μας, τη λαϊκή βάση της οικονομίας μας, τους συμπολίτες μας που προσδοκούν να δουν ξανά τον κόπο τους να αποδίδει καρπούς.

Και πάνω από όλα, δεν θέλουμε να δούμε πάλι συνανθρώπους μας να συρρέουν στα Νοσοκομεία και ορισμένοι από αυτούς να χάνουν τη μάχη.

Σκεφτείτε και τους υγειονομικούς μας: τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό στις δομές υγείας της χώρας.

Τους ανθρώπους αυτούς, που ξεπερνούν καθημερινά τα όρια των αντοχών τους, δίνοντας έναν τιτάνιο αγώνα για τις ζωές μας.

Στο Υπουργείο Υγείας προετοιμάσαμε εγκαίρως τα Νοσοκομεία μας, προχωρήσαμε σε πάνω από 10.000 προσλήψεις, παραλάβαμε 557 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις φτάσαμε στις 1500. Ο αγώνας εναντίον της πανδημίας δίνεται στις δομές υγείας. Και, παρά τις τραγικές απώλειες, κερδίζεται χάρη στον ανθρώπινο παράγοντα. Κανένα σχέδιο δεν ευοδώνεται δίχως την ακάματη ανθρώπινη προσπάθεια.

Το μήνυμά μου είναι πολύ ξεκάθαρο: πρέπει να εμβολιαστούμε τάχιστα όλοι για να αρχίσουμε να βγαίνουμε οριστικά από τον εφιάλτη της πανδημίας που εξακολουθεί να δοκιμάζει την ανθρωπότητα.

Μετά από τόσους μήνες άμυνας, είναι στο χέρι μας να εξαπολύσουμε μια ολομέτωπη τελική επίθεση στον ιό, ώστε να τον νικήσουμε οριστικά.

Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook