Παρά την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή, ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε ξανά ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για την Ελλάδα, ώστε να δικαιολογείται στρατός στα νησιά του ανατολικού Αιγαιου.

«Υπάρχουν νησιά που έχουν καθοριστεί με αυτή τη συνθήκη της Λωζάνης. Έχουμε συμφωνήσει με την απέναντι πλευρά και έχουμε πει αυτά και αυτά τα νησιά δεν μπορούν να εξοπλιστούν, θα έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Και αυτό το επιβεβαιώσαμε και το 1947. Τώρα αυτά τα εξοπλίζουν. Λένε ‘’υπάρχει απειλή’’.  Δεν τίθεται θέμα απειλής. Δεν υπάρχει καμιά επιθετική στάση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η Ελλάδα έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ που καταρρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αποστρατικοποίησης.

Στην επιστολή, οι τουρκικές αιτιάσεις χαρακτηρίζονται παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, νομικά και ιστορικά λανθασμένες και ως εκ τούτου απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Με την επιστολή της Ελληνίδας Μονίμου Αντιπροσώπου, αποδομείται η τουρκική επιχειρηματολογία, και παράλληλα υπογραμμίζεται αναλυτικά η τουρκική παράνομη και προκλητική συμπεριφορά στην ευρύτερη περιοχή, αρχής γενομένης από το casus belli.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook