Στην Ηλεία έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μαίνεται ακόμα η μεγάλη φωτιά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για το τι έχει συμβεί στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας, αλλά και για την εξέλιξη της φωτιάς.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, μόλις έφτασε στο χώρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Ολυμπίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως κατευθύνθηκε στο συντονιστικό κέντρο” Όλυμπος” όπου θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στα πυρήνα μέτωπα.

Στην ενημέρωση με τον πρωθυπουργό, συμμετέχει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικό Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης,ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,Νεκτάριος Φαρμάκη, ο δήμαρχος Αρχ.Ολυμπίας,Γιώργος Γεωργιόπουλος καθώς και ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας
Η κατάσταση πάντως συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη με συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε η συνδρομή του Στρατού στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Μάχη στην Αρχαία Ολυμπία

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις αναζοπυρώσεις και τα πύρινα μέτωπα.

«Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Χρυσοχοΐδης από Αρχαία Ολυμπία: Πολύ δύσκολες οι συνθήκες

Για ολονύχτια μάχη στην Αρχαία Ολυμπία που συνεχίζεται με στόχο τον περιορισμό της πυρκαγιάς, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος βρίσκεται από χθες στην περιοχή.

Όπως είπε στην ΕΡΤ1, δίνεται μάχη προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μείνει ακέραιος ο αρχαιολογικός χώρος και φυσικά η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν να οριοθετήσουν τη φωτιά μαζί με πολλά εναέρια μέσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook