Με μια προκλητική ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εγκαλεί την Αθήνα ότι δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα δικαιώματα των «Τούρκων», όπως αναφέρει της Δυτικής Θράκης.

«Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί επί σειρά ετών. Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ομοεθνών μας, στους δίκαιους αγώνες τους», γράφει σε προκλητικό τόνο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Οι “Τούρκοι” της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για περισσότερο από 30 χρόνια για την αναγνώριση της “τουρκικής” ταυτότητάς τους.

Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί επί σειρά ετών. Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ομοεθνών μας, στους δίκαιους αγώνες τους».

Σημειώνεται ότι πριν δέκα ημέρες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επιτεθεί εκ νέου στη χώρα μας για τη μειονότητα στη Θράκη.

«Είναι κωμικοτραγικό το γεγονός ότι υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας που έχει καταδικαστεί τρεις φορές από το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα της πολιτικής αφομοίωσης και καταστολής που εφαρμόζεται στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, να επικρίνει τη χώρα μας για τις μειονότητες», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Στη χώρα μας έγιναν πολλά εποικοδομητικά βήματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της Ελληνικής-Ορθόδοξης μειονότητας και έχουν εφαρμοστεί σε συντονισμό με τους ελληνορθόδοξους πολίτες τα τελευταία χρόνια. Σχετικά με τη λύση των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα (…) δεν υπάρχει πρόοδος αλλά οπισθοδρόμηση», συνεχίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ και προσθέτει:

«Η Ελλάδα παραβιάζει διαρκώς τα δικαιώματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και τις πολυμερείς συμφωνίες. (…)».

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλείνει μειονοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη.(…) Πριν κάνει τόσο άσχημες δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ας κοιταχτεί στον καθρέφτη και ας βάλει σε τάξη τα του οίκο της», ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook