Μήνυμα Μητσοτάκη για 15Αύγουστο: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή
Διπλό μήνυμα τόσο για τις καταστροφικές πυρκαγιές όσο και για την πανδημία του κορωνοϊού έστειλε ο πρωθυπουργός με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.
«Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αλλά και για να γιγαντώνουν το πείσμα μας. Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε. Με τους ενεργούς πολίτες δίπλα της, συμμαχητές στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και υγιείς, με την ασπίδα του εμβολίου πριν απ’ το φθινόπωρο», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:
«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος δικαιώνει όσο ποτέ τον διπλό εορτασμό του. Γιατί ως Μητέρα του κόσμου, η Παναγία μάς προσφέρει την ελπίδα. Ενώ ως Υπέρμαχος, μάς οπλίζει με θάρρος απέναντι σε δύο παγκόσμιες δοκιμασίες: την κλιματική κρίση που κορυφώνεται και την πανδημία που παραμένει απειλητική.
Ειδικά τις μέρες αυτές, η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές. Χάθηκαν περιουσίες και πράσινο. Όμως σώθηκαν οι ζωές. Είναι αυτές που θα ξαναδώσουν ζωή σε όλα. Γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή.
Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αλλά και για να γιγαντώνουν το πείσμα μας. Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε. Με τους ενεργούς πολίτες δίπλα της, συμμαχητές στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και υγιείς, με την ασπίδα του εμβολίου πριν απ’ το φθινόπωρο.
Υποδεχόμαστε τη μεγάλη γιορτή του τόπου μας πιστοί στο μήνυμά της. Αντλούμε καινούργια δύναμη από τις ρίζες της παράδοσης. Και ανανεώνουμε την ελπίδα μας για το αύριο, κάνοντας όλο και καλύτερο το σήμερα της πατρίδας μας. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Μαντόνα εντυπωσιάστηκε από την Πάτμο: «Ένιωσα την παρουσία του Θεού εκεί» – Φωτογραφίες
- Θανατηφόρο τροχαίο στην Κάτω Αχαΐα: Θρήνος για την 46χρονη που σκοτώθηκε –Ήταν μητέρα ενός κοριτσιού
- Σε κλοιό ακραίου καύσωνα η Ελλάδα με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»
- Στο OPEN ο αθλητισμός, είναι πρωταγωνιστής: Το νέο και διευρυμένο Αθλητικό Δελτίο, από την Κυριακή 23 Αυγούστου, στο OPEN
- «Monobala»: Με τον Πάνο Βόγλη – Πρεμιέρα σεζόν, την Κυριακή 23 Αυγούστου, στον ΣΚΑΪ
- «Αντισημίτης δικτάτορας, έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο»: Ο Νετανιάχου απαντά στον Ερντογάν μετά το τουρκικό ένταλμα για τη σύλληψή του
- Χάλκινος ο Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ – Δείτε την απονομή (βίντεο)
- Ενημέρωση στο OPEN: Όλες οι εκπομπές και οι ειδήσεις από 24 Αυγούστου για τη νέα σεζόν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook