Νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO είδε το φώς της δημοσιότητας από το OPEN.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την υπεροχή με 10,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 23,8%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ 25 3%. Εκτός μένουν η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και η Χρυσή Αυγή με 1,2%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 13,2% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα που τέθηκε για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση «Τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με την Alco, το 23% των ερωτηθέντων ανεμβολίαστων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το 12% την Ελληνική Λύση, το 7% τη ΝΔ, το 4% το ΚΚΕ και 2% το ΚΙΝΑΛ.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

H πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αρνητικό κλίμα για οικονομία

Αρνητικό είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ.

Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook