Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της ελληνικής Κυβέρνησης για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, στο πλευρό των Ταγίπ Ερντογάν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Ερσίν Τατάρ.

Επισήμως ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η προσθήκη στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal. Ωστόσο, η αναβολή ερμηνεύεται ως έμπρακτη ένδειξη της δυσαρέσκειας της κυβέρνησης για την παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη του ωευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Η ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή στο «Ground Zero»( σς στο σημείο όπου είχε εκδηλωθεί η τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους, το 2001, οι οποίοι είχαν τότε καταστραφεί μαζί με την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου) και στον Άγιο Νικόλαο στο Μανχάταν.

Θυμίζουμε ότι για αύριο είναι προγραμματισμένη και η ομιλία του πρωθυπουργού στη συνέλευση και η συνάντησή του με τον κ. Γκουτέρες.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δει τον κ. Ελπιδοφόρο αργότερα απόψε σε εκδήλωση για την ομογένεια όπου θα παρευρεθούν περίπου 200 Ελληνοαμερικανοί.

Nωρίτερα σήμερα, για την κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου να παραβρεθεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είχε τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προϊδεάζοντας τρόπον τινά και για την τελευταία εξέλιξη με την οποία οι δύο άνδρες δεν θα συναντηθούν ούτε στο Ground Zero.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά ότι  «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της», ενώ μιλώντας για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ρευστό και καταρτίζεται συνεχώς και θα υπάρξει εν συνεχεία ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook