Συνάντηση Μητσοτάκη με Ελπιδοφόρο: «Το θέμα είναι λήξαν» λέει κυβερνητική πηγή (εικόνες&Βίντεο)
Πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.
«Το θέμα είναι λήξαν»: Αυτό ήταν το σχόλιο ανώτατης κυβερνητικής πηγής. όπως μετέδωσε ο «Εθνικός Κήρυξ», μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος και ολοκληρώθηκε περίπου 45 λεπτά αργότερα.
Ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ανέφερε: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Στον προθάλαμο της μόνιμης αντιπροσωπείας μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε χειραψία και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλά καθώς εκείνος αποχωρούσε από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα, ανανέωσε το ραντεβού του με τον κ. Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη. Παρούσα ήταν η πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.
https://www.facebook.com/watch/?v=540195627085619&t=14
Η κρίση στις σχέσεις Αθήνας και Λευκωσίας σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (20/9/21) όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη και φωτογραφήθηκε δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ..
Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων και αποδοκιμασίας από Λευκωσία και Αθήνα, ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ελπιδοφόρο, το ίδιο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ακύρωσε τη ξενάγηση του από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο “Σημείο Μηδέν” και το ναό του Αγίου Νικολάου.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (23.09.2021/ ώρα Ελλάδας), ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ζήτησε συγνώμη με μια απολογητική δήλωση με την οποία εκφράζει την λύπη του για την οδύνη που άθελά του προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερει. Τόνισε επίσης ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αποτελεί αναγνώριση των κατεχομένων.
Μετά απ αυτό οι τόνοι έπεσαν και έγινε η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ελπιδοφόρο, εξομαλύνοντας την κατάσταση.
Πηγή: ekirikas.com
Ολες οι Ειδήσεις
- Ρεν – ΟΦΗ 2-1: Παλικάρια οι Κρητικοί στη Βρετάνη, λύγισαν στις λεπτομέρειες από τη Ρεν με γκολ στο 90′
- Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 0-1: Θρυλικό διπλό στη Μασσαλία με υπογραφή Έσε
- Κατερίνα Καινούργιου – Παναγιώτης Κουτσουμπής: Η βραδινή έξοδος και το τρυφερό φιλί – Φωτογραφίες
- Παναθηναϊκός – Μπόρατς Μπάνια Λούκα 2-1: Μπορούσε… τεσσάρα, το έκανε θρίλερ
- Δημοσκόπηση Marc: Στο 30,4% η ΝΔ με 14,6 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ, στο 12,4% το ΠΑΣΟΚ, στο 4,2% το κόμμα Κασιδιάρη
- Carly Gianakas: Από τον Καναδά στην Ελλάδα – Το Under The Greek Sun και η νέα κοινωνική πρωτοβουλία Thalpori
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: Η τρυφερή ανάρτηση για τον γιο του Πάρη και το παράπονο του
- Xίος: Κλείνει το αεροδρόμιο του νησιού για τέσσερις μήνες – Έντονες αντιδράσεις από τον δήμο και τους τοπικούς φορείς (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook