Την ανάγκη να επιμεριστεί το βάρος των περιστατικών κορωνοϊού στα ιδιωτικά νοσοκομεία επισήμανε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αντέξει το σύστημα υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη πίεση, κι αυτό θα συμβεί μόνο αν υπάρξει ένας επιμερισμός του βάρους των περιστατικών κορωνοϊού στον ιδιωτικό τομέα και στα στρατιωτικά νοσοκομεία» τόνισε ο κ. Ξανθός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «έχουν ξεπεραστεί οι αντοχές του ΕΣΥ. Είναι η ώρα της μάχης και την ώρα της μάχης, όλες οι υγειονομικές δυνάμεις της χώρας επιστρατεύονται και δρουν στη βάση ενός κοινού σχεδίου. Ζούμε μία κατάσταση κατάρρευσης του συστήματος υγείας».

Σε ερώτηση αν για τη μεγάλη διασπορά ευθύνονται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις ο κ. Ξανθός σημείωσε πως «η κυβέρνηση, αντί να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα και να αναλάβει τις ευθύνες της, ακολουθεί μία γραμμή μετάθεσης ευθυνών στην αντιπολίτευση. Σε λίγο θα επιτεθεί και στους επιστήμονες και στη νεολαία και στην κοινωνία».
Ωστόσο, επισήμανε πως «κάθε συγχρωτισμός αυτή την περίοδο, έχει τον δυνητικό κίνδυνο της μετάδοσης του ιού. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Όμως οι πιο κρίσιμες εστίες μετάδοσης είναι οι κλειστοί χώροι εργασίας, διότι εκεί μεταδίδεται ο ιός και βέβαια στα ΜΜΜ».

Διευκρίνισε πάντως, ότι: «δεν μπορεί κάποιος, να θεωρεί ότι κάποιες μορφές κοινωνικής συνεύρεσης δεν συμβάλλουν στην έκταση της πανδημίας. Το ερώτημα είναι η υπεύθυνη κυβέρνηση που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και που αυτή δίνει τον τόνο στο κοινωνικό κλίμα, πώς συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης. Είναι δυνατόν με κλειστά τα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση να ανοίγει ζήτημα πανεπιστημιακής αστυνομίας και να νομοθετείται έτσι η τοποθέτηση αστυνομικών;» διερωτήθηκε ο κ. Ξανθός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook