«Ένα χρόνο θρηνούμε πάνω από 15.000 συμπολίτες μας και ξεπερνάμε σε απολογισμό χώρες που από την αρχή ήταν αρνητικό παράδειγμα, όπως η Ιταλία. Και από την πλευρά της κυβέρνησης παίζουμε κρυφτό»

Οι θάνατοι ανέρχονται σε 300 κάθε εβδομάδα. Ένα μικρό χωριό «φεύγει» κάθε εβδομάδα και η συμπεριφορά από πλευράς κυβέρνησης είναι σαν να έχει τελειώσει η πανδημία, γιατί αποφάσισαν από μόνοι τους να σφυρίξουν τη λήξη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την Επίκαιρη Ερώτηση του για τη διαχείριση της πανδημίας, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

«Η πρωτοβουλία μου ας γίνει ξυπνητήρι σε μια κυβέρνηση που έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια στους πολίτες», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι από τον Αύγουστο η χώρα μας βρίσκετε στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα του κορωνοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

«Ένα χρόνο θρηνούμε πάνω από 15.000 συμπολίτες μας και ξεπερνάμε σε απολογισμό χώρες που από την αρχή ήταν αρνητικό παράδειγμα, όπως η Ιταλία. Και από την πλευρά της κυβέρνησης παίζουμε κρυφτό. Αλλά στην προσπάθεια της αυτή κρύβει την αλήθεια και τον κίνδυνο για τους πολίτες και δημιουργείται κλίμα χαλαρότητας».

Αναφέρθηκε στον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη τον οποίο όπως είπε συμπαθεί αλλά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «τον τοποθέτησε κλείνοντας το μάτι στο κίνημα των αντιεμβολιαστών που προέρχονται από την ακροδεξιά και για να παρακάμψει με μεγαλύτερη ευκολία τους επιστήμονες».

«Βάλτε επιτέλους την πραγματική επιβίωση των πολιτών πάνω από τη δική σας τεχνητή πολιτική επιβίωση» είπε μεταξύ άλλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook