Υποδέχομαι μια σπουδαία πολιτικό που διαμόρφωσε την πολιτικής της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης για δυο δεκαετίες, είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενη την κ. Μέρκελ.

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας έχουν στέρεες βάσεις και φυσικά έχουν περιθώριο ενίσχυσης και ενδυνάμωσής τους σε πολλούς τομείς πέραν από το οικονομικό και εμπορικό, τον τουρισμό, τη μετάναστευση και την κλιματική αλλαγή, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν απευθύνει μήνυμα προς την Τουρκία: «Προσβλέπουμε πάντα στη στήριξη της Γερμανίας στα εθνικά μας θέματα. Η Ελλάδα είναι πιστή στην Ευρώπη και πιστεύει πάντα στις σχέσεις καλής γειτονίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Αλλά ο διάλογος προϋποθέτει την καλή διάθεση και της άλλης πλευράς, δεν μπορεί να είναι μονομερής».

Η οικονομική κρίση που αντιμετώπισαν πολλές χώρες της Ευρώπης έφερε κυρίως σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Ηταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση και η Ελλάδα αισθάνθηκε δικαιολογημένα μόνη. Ομως η περίοδος αυτή χρησιμεύει για την άντληση χρήσιμων συμπερασμάτων για το παρόν και το μέλλον, επεσήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σας εύχομαι μετά την αποχώρησή σας από την πολιτική σκηνή να είστε δημιουργική και δραστήρια αλλά και να απολαύσετε οικογενιακές και προσωπικές σας στιγμές», πρόσθεσε.

«Χαίρομαι ιδαίτερα που είστε και γυναίκα, είπε η ‘Ανγκελα Μέρκελ μιλώντας με τη σειρά της για στέρεες βάσεις «παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα». Προκλήσεις όπως το Ευρώ αλλά το μεγαλύτερο θέμα ήταν το Μεταναστευτικό στο οποίο η Ελλάδα ανταπεξήλθε επιτυχώς, πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και αναφερόμενη στην πανδημία επεσήμανε ότι η Ελλάδα είχε ήδη δοκιμαστεί οικονομικά.

Για το υπόλοιπο της ζωής μου θα παραμείνω πολιτικός αλλά θα παραδώσω την ευθύνη, είπε επίσης.

Πληροφορίες από ertnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook