Τα νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση κρουσμάτων, παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως παρατηρείται αυξητική τάση της πανδημίας, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. «Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ» είπε ο υπουργός και τόνισε πως έχουν διπλασιαστεί οι ΜΕΘ Covid, σε 1.300, ενώ ενισχύεται και το δυναμικό, με νέους επικουρικούς γιατρούς και 12.000 επικουρικό προσωπικό.

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως. Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο rapid ή μοριακά test εβδομαδιαίως.

Σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, οι ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται επίσης με rapid test ή μοριακό. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων, εκκλησίες και φαρμακεία.

Το δεύτερο μέτρο θα αφορά τους ελέγχους στα μαγαζιά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι αλλά δεν γίνονται ως σήμερα επαρκείς έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook