Μήνυμα για τη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου, έστειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η σημερινή μας εκδήλωση γίνεται δυστυχώς στη σκιά της μεγάλης απώλειας της Φώφης Γεννηματά και ενώ ταυτόχρονα η υγειονομική κρίση έχει πλέον μετατραπεί σε μία πανδημία που αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Συνεχάρη δε την Επιτροπή για την πρωτοβουλία της, που δίνει την ευκαιρία για μία ώσμωση πολλών διαφορετικών φορέων επί κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στον τομέα της Υγείας.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν, πως οι εμβολιασμένοι δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν, αλλά και ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο με τεστ για να προστατεύονται οι ίδιοι αλλά και οι γύρω τους.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στα κόμματα και συνολικά στους βουλευτές να ακούσουν με προσοχή τις συμβουλές της επιστήμης και να μην κομματικοποιούν άσκοπα τη μεγάλη εθνική μάχη. «Να μη διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας. Έχει μεγάλη σημασία αυτό για το τέταρτο κύμα και ακόμα μεγαλύτερη για να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε την κοινωνία στη σημασία της πρόληψης που μπορεί να σώσει ζωές», κατέληξε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού το οποίο πήρε το όνομα της Φώφης Γεννηματά. Θα αφορά σε πρώτη φάση γυναίκες ηλικίας από 50-69 ετών που θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά για το ραντεβού τους σε διάφορες δομές υγείας κι εκεί θα λειτουργούν παράλληλα και σταθμοί παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και υποστήριξης». Πρόσθεσε ότι από τις αρχές του 2022 αυξάνονται σημαντικά και οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τόσο για ογκολογικές όσο και για καρδιολογικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη και της χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

«Καθιερώσαμε δύο μήνες αφότου αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης στη χώρα, επιτέλους, την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους». Ανέφερε δε ότι πρόκειται για μια πολιτική πρωτοβουλία που πολλοί υποστήριζαν ότι θα ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη, αλλά όπως είπε το στοίχημα αυτό κερδήθηκε…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook