Παπαθανάσης: Δεν τίθεται θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών
Τι είπε για τα νέα μέτρα και τις εξαιρέσεις σε ΜΜΜ, super market και εκκλησίες, αλλά και τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που ισχύουν από το Σάββατο, υπενθύμισε ότι στα 3 προηγούμενα κύματα της πανδημίας η Κυβέρνηση στήριξε με 42 δις ευρώ εργαζομένους και επιχειρήσεις.
Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης στη συνέχεια, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί και γι΄ αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown.
Πρόσθεσε δε ότι η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό. Ερωτηθείς για εξαιρέσεις που υπάρχουν είπε ότι στα ΜΜΜ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος rapid test, αλλά έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.
Για τα super market τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων, ενώ για την Εκκλησία είπε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα.
Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.
Τέλος και σε ότι αφορά τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, είπε ότι έρχεται να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ιδίως στην Περιφέρεια.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη: Ένας ένοπλος νεκρός και 4 τραυματίες , δύο από τους δράστες και δύο αστυνομικοί (βίντεο)
- Γιάννης Μπέζος για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κάνει πολύ μεγάλες ακρότητες, φοβάμαι ότι αρχίζει και γίνεται λίγο αστεία μερικές φορές (βίντεο)
- The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ νοσηλεύεται σε κώμα και δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει
- Οι αστροναύτες της NASA είδαν την αθέατη πλευρά του φεγγαριού – Επανασύνδεση του Orion με τη Γη μετά από 40 λεπτά σιγής (βίντεο)
- Τραμπ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία ως το βράδυ της Τρίτης «κάθε γέφυρα στο Ιράν θα καταστραφεί , μπορούμε να τους εξουδετερώσουμε εν μία νυκτί»
- Κατερίνα Παπακώστα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, δεν θα συμμετάσχω στις επόμενες εκλογές
- Fuel Pass: Από τη Μ. Τρίτη και με βάση τον ΑΦΜ οι αιτήσεις μετά το «μπλακ άουτ» στην πλατφόρμα – Δείτε πότε και πώς θα κάνετε αίτηση
- Το Ιράν απορρίπτει επίσημα την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός, θέλει οριστικό τερματισμό του πολέμου, αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook