Στην εκπομπή LIVE NEWS φιλοξενήθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος μίλησε για την αύξηση των εμβολιασμών και τη σημασία της τρίτης αναμνηστικής δόσης.

«Παραμένει η σύσταση για εμβολιασμό με αναμνηστική δόση οι έξι μήνες. Η αλλαγή που έχουμε κάνει σύμφωνα με τη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι ότι θα ανοίγουμε την πλατφόρμα 15 ημέρες νωρίτερα έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να προγραμματίζει το ραντεβού του», ξεκαθάρισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας.

«Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα η τρίτη δόση είναι στο εξάμηνο. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες τις ΕΕ», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό κάποια στιγμή να αλλάξει.

«Η τρίτη δόση είναι αναμνηστική δόση. Είναι δόση που έχουμε και σε άλλα εμβόλια γιατί η προστασία που μας δίνουν τα εμβόλια φθίνει από κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν σημαίνει ότι μειώνεται ούτε κάποιος στους έξι μήνες είναι τελείως ανεμβολίαστος», τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως η τρίτη δόση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους που δεν έχουν τόσο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

«Είχαμε πάρα πολλά ραντεβού την τελευταία εβδομάδα και σήμερα συνεχίζεται η καλή πορείας συμμετοχής στα ραντεβού και τους εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Έχουμε πάνω από 22000 ραντεβού σήμερα», σημειώνοντας πως αυτοί είναι καλοί αριθμοί και μια σημαντική συμμετοχή.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ζήτησε ακόμα και αν κάποιοι πολίτες δεν θέλουν να εμβολιαστούν τουλάχιστον πριν πάρουν την τελική απόφαση να συμβουλευτούν έναν ειδικό.

«Το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας θα φανεί κυρίως από τη μειωμένη πίεση στο σύστημα υγείας», διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook