Εξοργισμένος ο Ακάρ με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

Με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων για τους πρόσφυγες απείλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αποκάλεσε και τον Έλληνα πρωθυπουργό «Ψεύτη».

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ράπισμα για την Τουρκία αποτελεί η παράταση για ένα έτος του πλαισίου για περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στις μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες γεώτρησης της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο

Με την μεγάλης κλίμακας διεθνή άσκηση «Μέδουσα» να ξεκινά την Κυριακή με την συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γύρω από την Κρήτη στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα αποτρεπτικής ισχύος στην Άγκυρα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν και μόνες τους σε ασκήσεις σε σημεία που η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία και δικαιοδοσία.

Σύμφωνα με το MEGA, η πρώτη θα είναι μια άσκηση πυρών στις 12 Νοεμβρίου μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ένα σημείο δηλαδή που η Άγκυρα επιχείρησε με τις παράνομες ΝΟΤΑΜ να κλείσει για ένα ολόκληρο μήνα από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Η δεύτερη περιοχή είναι στις 13 Νοεμβρίου μέσα στην «ζώνη» του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και έχει να κάνει με αεροναυτική άσκηση.

Η τρίτη περιοχή είναι νοτίως του Καστελορίζου για τις 15 Νοεμβρίου επίσης για αεροναυτικές ασκήσεις για την οποία η Τουρκία ήδη ήγειρε θέμα αποστρατικοποίησης του ακριτικού ελληνικού νησιού με αντιNavtex που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η Τουρκία εμμένει στην απειλητική ρητορική ξεκάθαρα ενοχλημένη από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

«Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορία είναι ξεκάθαρα. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Οι νέες κορώνες Ακάρ ήρθαν την ώρα που η τουρκική λίρα βρέθηκε την Πέμπτη σε νέο ιστορικό χαμηλό φτάνοντας στις 9,97 λίρες / δολάριο και έχοντας συνολικά χάσει περισσότεροι από 25% της αξίας της μέσα στο 2021.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook