Αφορά τους Παππά, Φλαμπουράρη, Χαρίτση και Αραχωβίτη.

Στη Βουλή βρίσκονται οι δύο δικογραφίες που αφορούν τον πρώην Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά (για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα) και τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση και Σταύρο Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας καταγγέλλει ότι ο Νίκος Παππάς είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού». Ο εργολάβος υποστήριξε μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πως επειδή εκείνος δεν είχε τις προϋποθέσεις για να μετέχει στο διαγωνισμό τον είχε προσεγγίσει ο Νίκος Παππάς και συνεργάτες του.

Ο Νίκος Πάππάς σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είμαι περήφανος για την πολιτική μας στον τομέα των ΜΜΕ. Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών μετά από 30 χρόνια ανομίας, οι δικλείδες ασφαλείας που απέρριψαν όσους δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, η διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου, η καταβολή τιμήματος ύψους 210 εκατ. ευρώ για τις άδειες, η προστασία και η αύξηση των θέσεων εργασίας στα κανάλια, είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, όπως εκφράστηκαν μέσα από τον νόμο 4339/2015. Ο κ. Καλογρίτσας, που έχει συγγενικές σχέσεις με τον κ. Θεοδωρικάκο και δικηγόρο τον κ. Λοβέρδο, επιμένει να εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα σε μια επαγγελματική και επιχειρηματική του υπόθεση, η οποία έχει κριθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο πολιτικές σκοπιμότητες είναι πρόδηλες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook