Μάριος θεμιστοκλέους: Πάνω από 20.000 με 25:000 ραντεβού καθημερινά για εμβολιασμό.
Για την πορεία των εμβολιασμών μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και υπεύθυνος του εμβολιαστικού προγράμματος, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ενημέρωσε ότι το τελευταίο διάστημα, κλείνονται καθημερινά πάνω από 20.000 με 25.000 ραντεβού από ανεμβολίαστους. Υπογράμμισε ότι έχει γίνει «ενεργοποίηση» και των δύο ομάδων (για πρώτη και για τρίτη δόση) κάτι που όπως είπε είναι σημαντικό να συνεχίσει.
Σε ότι αφορά τις ηλικίες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, ανέφερε ότι οι περισσότεροι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα έως 50 ετών.
«Είμαστε η πιο προωθημένη χώρα αναφορικά με την τρίτη δόση καθώς οι μισές από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέτουν όριο ηλικίας άνω των 60 ετών», ανέφερε και πρόσθεσε «έχουμε δυναμική κι ευχόμαστε να κρατήσει»
Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, διευκρίνισε ότι «μπορούν να γίνουν με βάσει τα ισχύοντα μέτρα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Π. Μαρινάκης: Την Τετάρτη η ανακοίνωση των μέτρων είτε παραστούν αγρότες είτε όχι – Τα όρια έχουν εξαντληθεί
- Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη
- Βαρουφάκης: Έχω πάρει ecstasy και χόρευα επί 16 ώρες, πιο ευχάριστο είναι το χόρτο αλλά δεν μου δίνουν (βίντεο)
- Mε δάκρυα στα μάτια το αντίο της αρχισυντάκτριας του Καλημέρα Ελλάδα στον Γιώργο Παπαδάκη: Έφυγε ένα κομμάτι της ζωής μου – Βίντεο
- Εισαγγελική έρευνα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών – «Θα πέσουν κεφάλια», είπε ο Δήμας (βίντεο)
- Eurovision 2026: Οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν μία θέση στον ελληνικό τελικό – Δείτε όλα τα τραγούδια
- Ελβετία: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 15χρονης Αλίκης, της Ελληνίδας, που αγνοούνταν στο Κραν Μοντανά
- ΕΕ: Ο σεβασμός της βούλησης του λαού της Βενεζουέλας ο μόνος τρόπος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook