Βορίδης για γενικευμένο λοκντάουν: «Μέτρο που επηρεάζει τους εμβολιασμένους δεν συζητείται»
«Προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μέτρων πόσο καλά θα πάνε»
Μέτρο που επηρεάζει τους εμβολιασμένους δεν συζητείται, ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απορρίπτοντας εκ νέου κάθε σενάριο γενικευμένου απαγορευτικού.
«Προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μέτρων πόσο καλά θα πάνε» διευκρίνισε ο υπουργός. Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης πως είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα στην εστίαση και τα σουπερμάρκετ.
«Υπάρχει ρητορική που ακούω στο δημόσιο λόγο εν μέρει το λέει ότι υπάρχει και στοχοποίηση των εμβολιασμένων, δεν υπάρχει στοχοποίηση, αλλά αγωνία για την υγεία τους. Διότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά από τους ανθρώπους που μπαίνουν ΜΕΘ και διασωληνώνονται, είναι 80 με 85% ανεμβολίαστοι» τόνισε.
Εξήγησε ότι υπάρχει μια καλύτερη αναλογία κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο γιατί τα κρούσματα είναι μεν περισσότερα, αλλά τελικά αυτοί που καταλήγουν στις ΜΕΘ ή καταλήγουν είναι πολύ λιγότεροι αναλογικά και στην πλειονότητα τους ανεμβολίαστοι. «Μεγάλες ηλικίες, υποκείμενα, ανεμβολίαστοι. Τα μέτρα στοχεύουν στην πραγματικότητα να περιορίσουν το κίνδυνο μόλυνσης στους ανεμβολίαστους που είναι και πιο εκτεθειμένοι. Οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο και κινδυνεύουν λιγότερο. Προσπάθεια μας είναι να αυξήσουμε την προστασία των ανεμβολίαστων» επισήμανε ο Μάκης Βορίδης.
Όπως σημείωσε πάντως, το κυλιόμενο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων είναι γενικευμένο μέτρο. «Από 7, 8, 9 και θέμα βούλησης των εργαζομένων σπάει ανά μισάωρο και γίνεται τώρα ομαδοποίηση» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, αλλά ρωτά τι κάνουμε για στρατό και αστυνομικούς» ανέφερε σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού Επικρατείας. «Aυτό που επισημαίνει ο κ. Σκέρτσος, και σωστά, είναι ότι με υποκριτικό και κακό στοχευμένο τρόπο ανοίγει συζήτηση μονό για τους αστυνομικούς» δήλωσε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιάννης Μπέζος για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κάνει πολύ μεγάλες ακρότητες, φοβάμαι ότι αρχίζει και γίνεται λίγο αστεία μερικές φορές (βίντεο)
- The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ νοσηλεύεται σε κώμα και δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει
- Οι αστροναύτες της NASA είδαν την αθέατη πλευρά του φεγγαριού – Επανασύνδεση του Orion με τη Γη μετά από 40 λεπτά σιγής (βίντεο)
- Τραμπ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία ως το βράδυ της Τρίτης «κάθε γέφυρα στο Ιράν θα καταστραφεί , μπορούμε να τους εξουδετερώσουμε εν μία νυκτί»
- Κατερίνα Παπακώστα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, δεν θα συμμετάσχω στις επόμενες εκλογές
- Fuel Pass: Από τη Μ. Τρίτη και με βάση τον ΑΦΜ οι αιτήσεις μετά το «μπλακ άουτ» στην πλατφόρμα – Δείτε πότε και πώς θα κάνετε αίτηση
- Το Ιράν απορρίπτει επίσημα την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός, θέλει οριστικό τερματισμό του πολέμου, αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
- Άννα Βίσση: Η ανακοίνωση του κιθαρίστα Κάρλος Πέρεζ για το τέλος της συνεργασίας τους μετά από 11 χρόνια
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook