ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 σχολίασαν τα γεγονότα, πετώντας πυρά στην κυβέρνηση

Δείτε αναλυτικά τι συνέβη και το σχόλιο της κυβέρνησης ΕΔΩ

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου, για τα γεγονότα στο θέατρο “Τζένη Καρέζη”

Τα όσα πρωτοφανή έλαβαν χώρα εχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης του Χρ. Ζαραλίκου, συνιστούν κατάφωρη προσβολή στην ίδια την δημοκρατία και την ελευθερία της τέχνης.

Ο πολιτισμός και η σάτιρα στη χώρα που κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης λογοκρίνεται και φιμώνεται από μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ και τηλεπερσόνες. Προπαγάνδα, λογοκρισία και εκφοβισμός, καταδίωξη στον κυβερνοχώρο, να πως μπορούμε να υποτάξουμε τον πληθυσμό σε έναν ενιαίο και μοναδικό τρόπο σκέψης. Φαίνεται πως οι τηλεοπτικές περσόνες μετατράπηκαν και αυτές σε χρήστες/ μπιστικούς αυτής της μορφής ελέγχου. Ο τρόπος αναμενόμενος, δοκιμασμένος από τα πιο σκοτεινά παραδείγματα της πρόσφατης ιστορίας, ο τραμπουκισμός. Τελειώσαμε με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά φαίνεται πως ζούμε πια, καθημερινά τη βία της λίστας Πέτσα, τους εκβιασμούς του Φουρθιώτη, τον σκουπιδοτενεκέ του τηλεοπτικού κατεστημένου. Έτσι από την χυδαιότητα και την προσβολή του τηλεοπτικού σχόλιου, περάσαμε και στην πράξη. Μάλλον το θράσος αυτό πηγάζει από τη σιγουριά της ατιμωρησίας, την αυταρχική αναδιάρθρωση των σχέσεων εξουσίας με επίκεντρο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τις εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης και τη στοχοποίηση των’’ αντιπάλων’’ κάθε είδους.

Θα υπάρξει παρέμβαση για την διενέργεια έρευνας για τα αίτια μιας τόσο σοβαρής αξιόποινης ενέργειας; Άραγε το λαλίστατο Υπουργείο πολιτισμού με τα άπειρα δελτία τύπου καθημερινά, τι γνώμη έχει γι’ αυτή την προσπάθεια λογοκρισίας με τόσο βίαιο τρόπο; Θα την καταδικάσει;

ΚΚΕ: Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Η ανακοίνωση από το ΜέΡΑ25

«Η προκλητική διακοπή της σατιρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από αυτόκλητη ομάδα “υπερασπιστών Μαρινάκη” με επικεφαλής τηλεπερσόνα, δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας πρόχειρος Παναγιώταρος να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι» αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook