Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως το lockdown δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.

«Ο κόσμος επειδή γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να μείνει ανοιχτή η οικονομία, η εκπαίδευση, η κοινωνία έχει την ανησυχία βλέποντα ςτα κρούσματα να επιμένουν. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχουμε πάρει αποφάσεις σώφρονες», είπε ο κ. Οικονόμου και χαρακτήρισε γενναία την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Επιπλέον, τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον αναγκάζει τις κυβερνήσεις να αναδιαμορφώσουν τις στρατηγικές τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική της κυβέρνησης δείχνει να αποδίδει, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

«Η δική μας επιδίωξη είναι να μη χρειαστεί να επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο. Το πρόστιμο δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά να ασκήσουμε μία παραπάνω πίεση σε όσους είναι πιο ευάλωτοι», δήλωσε στο MEGA.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους πολίτες άνω των 50 ετών είπε ότι δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα. Εκείνο που θα παίξει ρόλο είναι η δυναμική της πανδημίας και η εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης.

«Η αγορά μας πρέπει να είναι ανοιχτή για τα Χριστούγεννα. Είναι σημαντική περίοδος οικονομικά, θρησκευτικά, κοινωνικά. Το lockdown δεν είναι στα σχέδιά μας», υπογράμμισε.

Έρχεται επέκταση της υποχρεωτικότητας στα σώματα ασφαλείας;
Ως προς την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, ο κ. Οικονόμου επιμένει πως δεν χρειάζεται να επιβληθεί. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί το πως θα μπορέσουν οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί που φέρουν μαζί τους rapid test να κάνουν ελέγχους στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, καθώς η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.

«Υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, φτάνει το 82%. Η ανταπόκριση στη δυναμική του εμβολιασμού ήταν τέτοια που η υποχρεωτικότητα δεν χρειάζεται να επιβληθεί. Ο αστυνομικός που κάνει τον έλεγχο, είτε είναι εμβολιασμένος είτε έρχεται στη δουλειά με το test, κάνει ότι προβλέπει ο νόμος. Η ισχυρή σύσταση είναι να είναι όλοι εμβολιασμένοι και ανταποκρίνονται», είπε και πρόσθεσε πως στους εσωτερικούς χώρους ελέγχουν μόνο οι εμβολιασμένοι αστυνομικοί.

«Η κυβέρνησή μας είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη που πήρε τα πιο γενναία, δυσάρεστα και ριζοσπαστικά μέτρα», είπε.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως υπάρχουν στην εκκλησία μεμονωμένα περιστατικά κατά των εμβολιασμών. «Υπάρχουν εστίες δυστυχώς που παραπλανούν τον κόσμο και πάνε κόντρα στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου».

Ως προς τους αρνητές δήλωσε ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη βάση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία.

Εν όψει των Χριστουγέννων ξεκίνησε η διανομή των δωρεάν self test για όλους, με τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους να μπορούν να προμηθευτούν ένα sel test για την περίοδο 6 έως 12 Δεκεμβρίου από τα φαρμακεία.

Η αποτίμηση της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο
Ο κ. Οικονόμου έκανε αποτίμηση της χθεσινής πορείας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επεισόδια δεν ήταν εκτεταμένα γιατί έπαιξαν ρόλο η αυστηρότητα του πλαισίου, η οργανωμένη δουλειά από την ΕΛ.ΑΣ και το θεσμικό πλαίσιο, καθώς πλέον όποιος φέρει μαζί του μολότοφ σε πορεία βρίσκεται αντιμέτωπος με κακούργημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook