«Έχουμε υψώσει μέτωπο απέναντι στο παρακράτος της παράνοιας που έχει εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό. Αξιοποιούμε τις καλύτερες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταγραφή του φαινομένου, την πρόληψη και ασφαλώς την αντιμετώπισή του», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Νέα περιστατικά από «αρνητές» του κορωνοϊού, προστέθηκε σε αυτό της Πιερίας, όταν στην Χαλκίδα έκαψαν βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, μάσκες και τεστ.

«Αποτρόπαιες εικόνες» να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα

Γονείς «αρνητές»  έκαψαν βιβλίο που μοιράζεται στα σχολεία και εξηγεί με απλά λόγια στα μικρά παιδιά τι είναι ο κορονοϊός, το οποίο και οι διαμαρτυρόμενοι χαρακτήρισαν προϊόν προπαγάνδας. Μάλιστα φώναξαν και συνθήματα κατά του γνωστού συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, αλλά και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ επισημαίνει ότι οι εικόνες «θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί. Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν βολικό αντίπαλο, για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

 Γυμνασιάρχης Αιγινίου: Δεν ήταν αυθόρμητη αντίδραση η αρπαγή μου

Ο διευθυντής του Πρώτου Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας, Διονύσης Χατζής, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ,  ήταν κατηγορηματικός ότι πρόκειται για  οργανωμένη αντίδραση και όχι για αυθόρμητη κίνηση. «Δεν μπορεί να έρχεται ο άλλος από την Αθήνα και να είναι αυθόρμητη αντίδραση», είπε και αποκάλυψε ότι οι απειλές έφτασαν στη φράση  ότι θα μας κρεμάσουν ανάποδα και ότι θα μας πάνε στα δικαστήρια».

Διπλή εισαγγελική έρευνα διετάχθη από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη δράση των μελών της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος.

Η έρευνα στρέφεται κατά πιθανών μελών αυτής της ομάδας αλλά και άλλων ομάδων αρνητών του κορονοϊού για τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το επίκεντρο της έρευνας από την εισαγγελία της Αθήνας στρέφεται στον εντοπισμό πιθανών θυλάκων της ομάδας και σε περιοχές της Αθήνας, στη δε Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο πιθανής διασύνδεσης μελών της ομάδας με την ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος.

Στις φυλακές Λάρισας οδηγήθηκαν οι τρεις εκ των 11 συλληφθέντων για την αρπαγή του διευθυντή στο Αιγίνιο Πιερίας. Πρόκειται για 66χρονο και δύο 41 ετών.

Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Κάθε 15 ημέρες θα πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα καθώς και να πλησιάζουν σχολικά κτίρια σε απόσταση 400 μέτρων. Άμεσα αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση.

Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δύο άτομα, που φέρονται να είναι εκπαιδευτές των Θεματοφυλάκων και να διατηρούν στενές σχέσεις με την οργάνωση «Ιερός Λόχος».

Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απαθανατίστηκαν με στρατιωτικό μπερέ και αυτόματο όπλο είναι και ένας από τους πρωταγωνιστές στη λειτουργία του «υπουργείου Θεραπειών» στην Αράχωβα.

Στις απολογίες τους οι συλληφθέντες φαίνεται πως αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις τις οποίες χαρακτήρισαν “ψευδείς και κατασκευασμένες”. Διαφώνησαν δε, με την κακουργηματική δίωξη της αρπαγής από κοινού, με την οποία βαρύνονται όλοι, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε ούτε σχεδιασμός ούτε τέλεση της πράξης, από τη στιγμή που – όπως είπαν – οδήγησαν τον παθόντα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας που έπεσε θύμα τους περιέγραψε σοκαρισμένος τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Λέει στον άλλον βγάλε τις χειροπέδες. Εκεί τα έχασα τελείως. Λέω, είναι δυνατόν να μου βάλουν χειροπέδες; Θεώρησα ότι αυτό είναι προσβολή στην αξιοπρέπειά μου, στην προσωπικότητά μου, ότι μου στερούν άνθρωποι την ελευθερία μου χωρίς λόγο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook