Ο Τσίπρας «κανιβαλίζει μια μελέτη για να τη φέρει στα μέτρα του» και για να «κάνει τοξική αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα «δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού», και «δεν είχε παραδοθεί πριν την δημοσιοποίηση της», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

«Όσο αυξάνεται η πίεση στις ΜΕΘ, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα θνητότητας», είπε, έχοντας νωρίτερα επισημάνει ότι «έχουμε λιγότερες διασωληνώσεις, όταν έχουμε μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη».

Επίσης, είπε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας παραμένει «ο πιο στενός και βασικός συνεργάτης του πρωθυπουργού» όσον αφορά στους επιστήμονες που συμμετέχουν στην μάχη της πανδημίας.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε 577 ΜΕΘ και πλέον υπάρχουν πάνω από 1.200.

Τόνισε ότι «η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη έως ότου καταστεί εφικτή η μεταφορά των ασθενών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα για την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «έχει θράσος για να μιλάει για παραίτηση αυτός που είναι παραιτημένος από την ευθύνη».


Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook