Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις τάσεις που καταγράφει η MRB (Xρόνος διεξαγωγής 1 Δεκεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2021)

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,5%. Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜεΡΑ25 2,7% ενώ στο 19,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωνε 7,1%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,8% ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 24,4% των συμμετεχόντων.

Στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,4% ευνοϊκών απόψεων και 45% μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30,7% ευνοϊκές γνώμες και 50% μη ευνοϊκές γνώμες ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% μη ευνοϊκές γνώμες.

Δείτε αναλυτικά:

Οι τάσεις της MRB κατέγραψαν και τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook