Αισιοδοξία για ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, εκφράζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.

«Μπορώ να σας πω ότι, ως μια μικρή χώρα, δεν θέλουμε να διαπραγματευόμαστε με τις μεγάλες φαρμακευτικές» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και υπερασπίστηκε την απόφαση της Κομισιόν να διαπραγματευτεί συλλογικά για τα εμβόλια: «Είμαι χαρούμενος που η Ευρώπη διαπραγματεύτηκε ως σύνολο. Ωστόσο, υπάρχουν επιπλοκές και ναι, υπήρξαν ζητήματα, αλλά ας μην χάνουμε τη μεγάλη εικόνα».

Με αφορμή το ότι Βρετανία και Ισραήλ προηγούνται στους εμβολιασμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε σχετικά με τον τουρισμό:

«Για παράδειγμα, το Ισραήλ είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα και, αν το 70% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα είναι ευκολότερο να ξεκινήσουμε σταδιακά να ανοίγουμε στους Ισραηλινούς που ενδιαφέρονται πραγματικά να ταξιδέψουν […] Είμαι ρεαλιστής, αλλά είμαι και συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι, ήμασταν στο 20%-25% από ό,τι θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά. Αν πετύχουμε το 50% από αυτό που θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά, θα είναι και πάλι 100% καλύτερα σε σχέση με πέρυσι».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για ένα ηλεκτρονικό πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μιλώντας για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου: «Είναι ένα καλό βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει συνέπεια στην συμπεριφορά της. Αυτό δεν μπορεί να είναι ένας περισπασμός για να αποφύγει την συζήτηση στη Σύνοδο του Μαρτίου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook