Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Η εστίαση δεν θα έχει ζημία, αλλά τα κέντρα διασκέδασης θα έχουν»
«Το κύμα είναι εδώ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες».
Για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση στη σκιά της εξάπλωσης Όμικρον μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Σχολιάζοντας την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας από τις 3 Ιανουαρίου σε εστίαση και διασκέδαση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η εστίαση δεν θα έχει ζημία, αλλά τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν».
Μάλιστα χαρακτήρισε σχετικά ήπια τα μέτρα και εκτίμησε ότι θα πλήξουν λίγο την εστίαση.
Δεν έχει μπει ζήτημα πληρότητας αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε.
Απαντώντας στην κριτική ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν τώρα λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, είπε ότι «ασφαλώς και κολλάει η πανδημία και αυτή τη βδομάδα, ωστόσο δεν θα τηρούσε κανένας τα μέτρα την Πρωτοχρονιά. Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του; Στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα».
Όπως εξήγησε φαίνεται ότι αυξάνεται μεν ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά δεν πιέζεται στο σύστημα υγείας.
«Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγεία και σεβόμστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το κύμα είναι εδώ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.
Σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα γήπεδα δεν τηρούνται τα μέτρα. «Οι ομάδες και η αστυνομία λένε ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, τώρα δεν θα μπαίνουν»
Για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες, ο υπουργός επισήμανε ότι δεν έχει παρατηρηθεί στα φαρμακεία παράβαση στις τιμές.
Τόνισε ότι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν σε ιστοσελίδες. «Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, έαν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε το νόμο».
Και συνέχισε λέγοντας : «Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία όπως είπα θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία».
Ολες οι Ειδήσεις
- «Βιολάντα»: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης μετά τη μαραθώνια απολογία του – «Είμαι συγκλονισμένος, δεν γνώριζα, τα παιδιά μου έπαιζαν εκεί»
- Έλενα Χαραλαμπούδη: Ήμουν ολόγυμνη στη σκηνή και ήταν η μαμά μου με τον μπαμπά μου στην πρώτη θέση (βίντεο)
- Μαίρη Βιδάλη: Ενοχλημένη με ερώτηση που συνδεόταν με τον θάνατο του γιου της – Βίντεο
- TripAdvisor: Ελληνική η 2η καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2026 – Η λίστα με τις 20 κορυφαίες ακτές
- Υπ. Πολιτισμού: Αυθεντικές οι φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή – Κηρύχθηκε μνημείο το σύνολο της συλλογής – Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτησή τους
- Χρήστος Δάντης: “Με χειρούργησαν και μου “έδωσαν” πίσω το χέρι μου”, η πρώτη ανάρτηση από το νοσοκομείο
- Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο συνταγματολόγος και πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης
- Πρεμιέρα στο EΡΤnews: «Ένας κι Ένας» με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο – 20.02.2026, στις 22:00
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook